Jučer je počela još jedna nastavna godina. Kao i ostale škole, i splitske su u ponedjeljak otvorile svoja vrata. Školarcima su sreću zaželjeli ministri, župani, gradonačelnici i pročelnici, no nema puno učenika u zemlji koji su dobili tako zanimljivu čestitku kao onu koju su poslali sa službene stranice Gradskog kotara Žnjan.

Prenosimo je u cijelosti:

“Dragi svi učenici naše škole Žnjan-Pazdigrad i svih škola koje pohađaju naša djeca sa Žnjana i Pazdigrada, a navlastito prvašići!

Sretan Vam svima bio početak školske godine! Nek Vas Bog prati svaki dan da sretno odlazite i vraćate se pametnih glavica u svoje obitelji!” – stoji u Facebook čestitki koja nije bila lišena komentara.

Najviše lajkova je “zaradio” sljedeći:

“Navlastito prvašići ovo neće razumjeti ako još nisu krenuli u školu i naučili šta navlastito znači. Al dobro, retorički…. Drugo, “vam” se piše malim slovom ako je drugo lice množine. Samo se drugo lice jednine iz poštovanja piše velikim slovom. Treće, šta sa onim prvašićima koji ne vjeruju i čije obitelji ne vjeruju u Boga? Jel i njima isto sretno? Lijepo je poželiti sretan početak školske godine al daj se bar potrudite ispravno napisati čestitku kad je pišete službeno u ime kotara, a ne u svoje osobno ime. I poželjeti sreću svima, ne samo nekima, isto bi bilo lijepo.”


1 KOMENTAR

  1. Ne vidim u čemu je problem. Pa ako su poželili da ih Bog prati svaki dan ne vidim razliku da to poželim i vjerniku i nevjerniku. Želje su iskrene i dobronamjerne. Mi smo većinom kršćanski u Hrvatskoj i normalno je da se i napiše u duhu naše tradicije i vjere. Isto tako da je musliman napisao kako želi da mi Alah podari sreću ja bi se osjećao počašćeno jer mi želi dobro. Ako mi netko želi dobro u duhu svoje vjere to ne znači da mi time i nameće svoju vjeru. O pravopisu bi se moglo raspravljati ali mislim da je članak besmislen.

Comments are closed.