Iz Hrvatskih cesta izvijestili su kako će 21. siječnja 2019. godine započeti planirani radovi izvanrednog održavanja „starog“ istočnog kolnika koji obuhvaćaju radove sanacije tunela Mravince (563 metra), radove sanacije na vijaduktima Majdan (88 metara) i Izvor Jadra (137 metara), te radove sanacije trase istočnog kolnika u dužini 2.230 metara.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi devet milijuna kuna, a izvođač je zajednica gospodarskih subjekata Spegra inženjering d.o.o. i Spegra d.o.o., Split. Planirani rok izvođenja radova iznosi 3 mjeseca.

Usluge kompletnog nadzora nad izvođenjem radova provodit će tvrtka Centar za organizaciju građenja d.o.o., dok je projektnu dokumentaciju izradila tvrtka Geoexpert – IGM d.o.o.

Za potrebe izvedbe planiranih radova sanacije postavit će se privremena regulacija prometa, na način da će se postojeći promet preko interventnih prolaza od benzinske postaje LukOil do tunela Mačkovac sa istočnog kolnika (smjer prema Klisu) preusmjeriti na zapadni kolnik (smjer prema Splitu) te će se uspostaviti privremeni dvosmjerni režim prometovanja za cijelo vrijeme izvođenja radova u dužini od 2.230 metara.

Također zbog potrebe postave spomenute privremene prometne regulacije u noći 20./21. siječnja (nedjelja/ponedjeljak) od 22 sata do 5 sati biti će zatvorena brza cesta Solin – Klis od rotora Bilice do čvora Klis Grlo, priopćili su iz Hrvatskih cesta. Sve sudionike u prometu mole za razumijevanje i poštivanje prometne signalizacije.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime