OBALU PAKLENIH OTOKA ZATRPALO SMEĆE “Nekako mi je ružna ova plastika razasuta po plaži. Ljepša mi je ovako na hrpi”

Nošeno valovima i morskim strujama, smeće opet zatrpava plaže i uvale naših otoka i obale

Gotovo cijele zime gledali smo tužne prizore s otoka Dalmacije kako smeće zatrpava plaže, uvale i zagađuje morska prostranstva.


Tone smeća završile su u moru te su ih valovi i morske struje izbacile na plaže diljem Jadrana. Najnoviji primjer stiže nam s Paklinskih otoka – hvarskog turističkog izletišta.

Prizor koji je zatekao, u najmanju ruku je šokirao i autora fotografija koji je odlučio razasutu plastiku skupiti na hrpu i od nje napravio plastičnu skulpturu kojoj je dao i ime; “Čije je ovo smeće”.

– Evo me na Paklinskim otocima. Mislio sam se sakrit par dana od bure ali me je dohvatila i ovdje još južnije od Hvara. U potrazi za savršenom fotografijom odlučio sam se ovog puta utjecati na prostor. Nekako mi je ružna ova plastika razasuta po plaži. Ljepša mi je ovako na hrpi. Nažalost bura je odnijela i većinu plastičnog otpada sa južnih uvala Paklinskih nazad u more. Ali svejedno sam danas imao dovoljno naplavnog materijala za ovu lijepu plastičnu skulpturu.
U izradi ove skulpture naziva “Čije je ovo smeće“ pomogao mi je moj prijatelj Tomislav Djuvelek.

Nadam se da će ova fotografija izazvati polemiku čije je ovo smeće po hrvatskim plažama jer ga nitko pa i ovako sakupljenog ne želi. Ne znam zašto, meni je baš fora – poručio je Krešimir Žanetić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime