Već u kasnim noćnim satima s količinom vlage u zraku preko 90 posto bilo je vidljivo kako postoje dobri uvjeti za pojavu magle, odnosno sumaglice diljem dalmatinske obale.

Već oko 23 sata u Splitu počela se stvarati prizemna magla koju je negdje oko ponoći lagano osušila i “odgurala” slaba bura s Klisa.

U ranim jutarnjim satima, baš pred izlazak sunca, magla je uz obalu bila najgušća na širem šibenskom području, a web kamera postavljena na Zvjezdanom selu Mosor jasno je pokazala oblak magle koji se nalazio nad Splitom. On se nakon izlaska sunca rasplinuo kada su kapljice magle isparile. Maglu u Rudi fotografirao je Nikica Ugrin.

Što se tiče temperatura, minimalne su se kretale od 10 do 14 Celzijevih stupnjeva uz obalu pa sve od 2 do 8 stupnjeva u Zagori. Tako je najhladnije jutros bilo u Muću koji je mjerio 2.2 Celzijeva stupnja, a najtoplije je na jugu Dalmacije i otocima gdje se mjerilo 14.4°C u Dubrovniku, a u Korčuli minimalnih 15.1°C.

Već sljedećih dana nas očekuje blago zahlađenje uz buru, a izraženija promjena vremena se nazire početkom sljedećeg tjedna. Detaljnu prognozu čitajte sutra na našem portalu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime