Novogodišnja doza pozitive: “Sav novac ovog svijeta ne može platiti sretne trenutke koje ste doživjeli ove godine”

"Konzumerizam suvremenog društva "tjera" nas na potrošnju, ali mislim da smo i sami svjesni kako sreću ne možemo kupiti. Jer sreća je zapravo u nama samima. I uvijek ćemo imati određena nezadovoljstva i neostvarene težnje, ali ne dajte da vas to pokoleba"

Na samom kraju godine, dok brojimo posljednje dane na pragu nove 2018., najčešće podvlačimo crtu i radimo analizu godine iza sebe. Zadajemo si “novogodišnje” ciljeve i cijeli niz odluka što ćemo postići u Novoj. Potonje uključuje i mene samu – neminovno!


Ove godine umjesto liste želja sastavljam moju listu “sreće”. Recept je jako jednostavan: bilo da uzmete olovku i papir ili samo uhvatite sretne trenutke u mislima. Prisjetite se svih osmijeha u 2017.! Vaših dragih ljudi i svih lijepih događaja u vašem životu. U prvom trenu čini se pomalo smiješnim ali zadatak je uistinu ozbiljan.

Pomaže pomalo i listanje Facebook-a i Instagrama ili pak albuma kamere na mobitelu (vjerujem da je većina poput mene te trenutke i ovjekovječila). I dok listate, ako malo bolje pogledate, cijeli taj niz sretnih trenutaka nije imao veze s materijalnim i ni sav novac ovog svijeta ne može ih platiti. Konzumerizam suvremenog društva “tjera” nas na potrošnju, ali mislim da smo i sami svjesni kako sreću ne možemo kupiti. Jer sreća je zapravo u nama samima. I uvijek ćemo imati određena nezadovoljstva i neostvarene težnje, ali ne dajte da vas to pokoleba.

Krajem ove godine osjetite radije zahvalnost za sve ono lijepo u vašem životu. Budite zahvalni za sve te lijepe trenutke. I jedini zadatak koji ćete sebi dati jest da ih ponovite još više u Novoj! Jer samo vi znate što vas čini sretnim. I neka vam Nova godina donese hrpu lijepih i sretnih trenutaka, i vama i svim ljudima oko vas. Živili!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0