Sredozemna ciklona treći dan zaredom djeluje na vrijeme na Jadranu. Dok je danas na sjevernom Jadranu kudikamo stabilnije nego prethodnih dana, u Dalmaciji i dalje ima izraženijih grmljavinskih pljuskova.

U ranojutarnjem nevremenu koje je zahvatilo Makarsku, u kratko vrijeme je palo čak 59 litara kiše po kvadratnom metru. Kako to obično biva kada u kratkom vremenu padne velika količina oborina, mnoge su se prometnice našle pod vodom.

Makarski vatrogasci imali su pune ruke posla te su odradili desetke intervencija, većinom ispumpavanja vode iz prostorija.

 

Nakon djelomično sunčanog jutra, popodne su šire splitsko područje zahvatili pljuskovi. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, do 17 sati na postaji Split Spinut palo je 25 litara kiše po kvadratnom metru. Iako je spomenuta količina oborina više nego trostruko veća nego jučerašnja, danas nije bilo većih problema s oborinskim vodama na ulicama. Intenzitet padanja kiše bio je slabiji nego jučer.

Još jači pljuskovi zahvatili su dio Kaštela. Tako je u Gomilici do vremena pisanja teksta palo čak 38 litara kiše po kvadratnom metru.

Temperatura zraka jako ovisi o pojavi kiše. Na sunčanim područjima, poput šibenskog, temperature su gotovo dosegle 30°C. U kišnom Splitu i Dubrovniku u 17 sati izmjerena su samo 22 Celzijeva stupnja.

Temperature zraka u Dalmaciji u 17 sati (Pljusak.com)