Novo kreativno-kulturno središte u Splitu: “Splitska kuća jezika i kulture – Peristil”

Svi posjetitelji imat će priliku uživati u izložbi "Anđeli" Ive Pervana i glazbenom recitalu Ane Opačak


U mjesecu najdražih blagdana i darivanja Prokultura – Opservatorij kulturnih politika – Split i OTP banka pozivaju sve zainteresirane na svečano predstavljanje novoga kreativno – kulturnog središta “Splitska kuća jezika i kulture – Peristil” uz svečano otvaranje prigodne izložbe “Anđeli” Ive Pervana i kratki glazbeni recital Ane Opačak 16. prosinca, ponedjeljak u 19:30 sati (Poljana kraljice Jelene 1).


Prokultura – Opservatorij kulturnih politika – Split nevladina je organizacija koja više od dvadeset godina istražuje područje kulturnih i obrazovnih politika. Kroz to vrijeme ostvarila je brojne projekte s različitim partnerima iz javnog života diljem Lijepe Naše i u inozemstvu. Zahvaljujući prepoznavanju i potpori OTP banke, Prokultura je svoj uspješni projekt Kuća jezika i kulture, pokrenut u Omišu, priredila za Split, i to na najljepšem trgu na svijetu, carskom Peristilu.

U prostoru donedavne poslovnice, uz podršku Grada Splita, OTP banka omogućit će u suradnji s Prokulturom odvijanje različitih obrazovnih i kulturnih sadržaja s ciljem očuvanja živosti u središtu Grada i izvan turističke sezone. Uz najavu bogatog programa koji će predstavljati Split i hrvatske posebnosti domaćinima i gostima svih uzrasta, predsjednica Prokulture i autorica njezinih projekata Nansi Ivanišević ovim događanjem najavljuje Splitsku kuću jezika i kulture – Peristil kao izlog europskih i svjetskih jezika i kultura, mjesto susreta različitosti te istodobno uzajamnog upoznavanja i poštovanja.

– Zasad, u ovo divno blagdansko vrijeme pozivamo vas da zajedno s nama, u zagrljaju Pervanovih anđela i anđeoski Anin glas, poželite uspjeh ovome kapitalnom projektu u kulturi koji nam je omogućila OTP banka uz podršku Grada Splita. Sve što slijedi povjeravamo Božiću uz najbolje želje u novoj 2020. i svim godinama koje slijede – poručuju iz Prokulture.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime