Novinari su u nedjelju zapalili svijeću prve adventske nedjelje u SidiBaru na zapadnoj obali, a pomogli su im predstavnici splitske Turističke zajednice, Splitsko-dalmatinske županije i županijske Hrvatske gospodarske komore.
Bila je to prilika za promociju drniškog pršuta mlade tvrtke s Miljevaca Drniški pršut d.o.o. i mediteranske prehrane, fuziju nutricionizma, gastronomije i turizma. Novinari su donijeli svjetlo u grad podno Marjana, a umjetnica i književnica Tonka Alujević kolut za spašavanje od kojeg je napravljen adventski vijenac.
Moto ovogodišnje manifestacije je "Mediteranska prehrana je održiva, ostvariva i odgovorna" pa se kako je rekla Alijana Vukšić, predsjednice TZ Split, kliknilo na pršut i advent. Među uzvanicima, prigodno se obratio i župan Blaženko Boban.
"Svatko od nas, ako išta netko nema, ali svatko od nas ima nekakvu nadu. Uistinu želim od srca da svima nama, prije svega na osobnom planu ta nada prijeđe u stvarnost, ta nada dočeka svijeću radosti, naravno, kroz mir i ljubav. Ta nada da nas obasja u ovim tmurnim vremenima, ne samo meterološki tmurnim, nego vremenima svakodnevnog življenja da nas uistinu obasja radost, radost Božića, ali i osobne topline na osobnom planu, obitelji, lokalne zajednice, županije, nacionalne razine i naravno, cijelog svijeta", rekao je župan.
Kad se upalila svijeća novinari su uz vina Katić uporno dijelili znanstvene spoznaje utkane u gastronomske vještine, a sve na čast spiritus movensa Gastroadventa nutricionistkinje Olje Martinić.






