Podijelite

Direktorica Turističke zajednice Grada Makarske, Hloverka Novak Srzić, ponovno je danas aktualizirala problem nedostatka medicinsko-biokemijskog laboratorija u Makarskoj. Novak-Srzić za Dalmacija danas naglašava da je nespojiva činjenica da Makarska krupnim turističkim koracima grabi naprijed, a da se prije toga nisu riješila elementarna pitanja kao što je postojanje laboratorija.

– Još sam 15. lipnja prošle godine naglašavala da laboratorija nemamo. Ne odustajemo od naših nastojanja i zahtjeva. Ako treba, doći ću pred zgradu Županije autobusima punim Makarana – kazuje nam ogorčeno Novak-Srzić.

– Imamo zgradu Doma zdravlja, za nama je rekordna turistička sezona s milijun i petsto tisuća noćenja i nas se ostavi na lokalnoj, seoskoj zdravstvenoj stanici. Makarska želi žičaru, Valamar hoteli dolaze, čovjek se upita tko je tu lud. Makarska ne može svojim stanovnicima i turistima nuditi samo ljepotu, prirodu i klimu, zdravstvena zaštita nam je primarna. Koji će to turist doći u područje bez kvalitetne zdravstvene zaštite? – upitala se direktorica TZ-a.

Preuređeni prostor i skupa oprema pod ključem

– Laboratorij nam je političkim i inim nemarom oduzet, peticiju za povrat laboratorija potpisalo je 5 tisuća Makarana. Naš Makaranin, premijer Plenković, bio je dao nalog ministru Kujundžiću i čelnicima Županije da problem riješe do početka prošle turističke sezone. Izbori su davno prošli, preuređeni prostor i skupa oprema su pod ključem, na čekanju! I što sad gospodo, mislite li vi iz Županije da smo svi mi građani glupi? Na potezu je novi župan, gospodin Boban. Župane, čekamo Vas! – kazala je Novak-Srzić poručujući nadležnom ministarstvu i Županiji da Makarska gubi strpljenje.

Na kraju je podsjetila da je osim medicinsko-biokemijskog laboratorija u njenom predizbornom programu vrlo važno mjesto zauzimao povratak bolnice kakva je nekad bila u Makarskoj.Podijelite