Ski centar Stožer Vrana dobro je poznat ski centar svim ljubiteljima zimskih radosti u Dalmaciji i šire, a od ove godine nudi nove zanimljivosti koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Hladni dani su stigli, planine je zabijelio snijeg, a Kupres je spreman primiti sve ljubitelje zimskih avantura, prirode, ali i dobrog provoda. Svečano otvaranje zimske sezone u Ski centru Stožer Vrana dogodit će se 22. prosinca.

Dolaskom u ovaj ski centar otkrit ćete snijegom zavijene tajne ovog očaravajućeg kutka koji se smjestio u jugozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, na Kupreškoj visoravni površine 567 km2 i nadmorskoj visini oko 1300m.

Na sjeveroistočnom dijelu Kupresa, na padinama planine Stožer, čeka Vas naš ski centar – 2500m opremljenih i uređenih staza koje sežu i do 1758m, restoran Kupreška kuća sa 200 sjedećih mjesta, otvorenim kaminom i vrhunskom ponudom, te apartmani Kraljevac – toplo, ugodno i apsolutno savršeno mjesto koje će upotpuniti Vaše nezaboravno iskustvo! Ski centar Stožer – Vrana nalazi se na bližoj periferiji malog gradića Kupresa (udaljen cca 1,5km) na koji dolazite skrećući prema Stožeru s raskrižja kod nove gradske crkve Svete Obitelji.

Zime su na Kupresu oštre, s obilnim snijegom, a zahvaljujući tome Kupres je od davnina poznat kao turistička destinacija u zimskom razdoblju. Prosinac je tu, prvi snjegovi su pali i sve je spremno za pravu zimsku čaroliju!

Tri početne skijaške staze se račvaju na 5 završnih staza sveukupnom dužinom od 20 km. Postoje različite staze za: skijanje, snowboard, baby staza, snow tubing, sanjkanje, a u ponudi su najam ski opreme i servis, pješačenje u krpljama, vožnja planinskim biciklima po snijegu

Povodom skorog otvaranja, razgovarali smo s vodećim ljudima sve popularnijeg modernog skijališta.

Što ovo skijalište čini drugačijim od ostalih?

– Naše skijalište nudi aktivni odmor. Imamo programe za skijaše i za neskijaše, i za mlađe i za starije, za sve generacije. Unosimo malo živosti jer je skijanje inače dosta tromo. Imaš opciju skijati ili jest graha. Treće opcije nemaš, nemaš nešto što čini planinu ljepšom. Nije samo skijanje lijepo, imaš i sanjkalište, bazene, restorane, kafiće, imaš za sve populacije; za starije i za mlađe, narodnu muziku, i zabavnu, i house.

Velika prednost je da je staza cijela osvijetljena?

– Da, stazu smo osvijetlili i zato imamo noćno skijanje. Petkom će biti organizirani odlasci iz Splita, a iza skijanja bit će organiziran program i za mlade i za starije.

Imate i staze za bordere?

– Imamo Super G stazu, na kojoj brzina nije ograničena, imamo board staze, imamo panoramsku stazu, imamo Plavu i Zelenu stazu.

Na kolikoj se površini prostire cijeli kompleks?

– Cijeli kompleks je ukupne površine 590 kilometara kvadratnih. Imamo dvadeset kilometara ski staza, imamo lift koji polazi s 1300 metara na 1800 metara. Imamo baby lift koji je ispod, na bob stazi.

Ima li straha od toplih zima kod vas?

– Do sada smo imali strahova, ali sada nemamo budući da smo stavili cjevovode i razvukli topove, te strojeve za osvježivanje staze, koje će davati snijeg u 99 posto vremena.

Ovaj kompleks očito ništa ne prepušta slučaju?

– Sama veličina investicija govori o ozbiljnosti cijelog kompleksa i čitavog projekta.

Jeste li ovim otvaranjem postali jedni od najvećih u Bosni i Hercegovini, čak i u regiji?

– Po veličini staza i po svemu ostalom možemo parirati svim skijalištima. Mi smo mlada kuća, počeli smo prošle godine, ove godine smo sredili nove staze. Smatram da će Kupres itekako osjetiti blagodati ovog centra jer sada cijelo područje zapravo može primiti znatno više gostiju nego do sada. Druga skijališta poput onih na Bjelašnici i Jahorini imaju potporu države. Ovdje smo mi privatnici i sve radimo sami za sebe.

Očekujete li puno gostiju iz Dalmacije?

– Normalno, zna se da je cijeli taj ovaj kraj omiljen dalmatinskim turistima. Kod nas devedeset posto posjetitelja čine Dalmatinci. Ljudima iz Dalmacije je dobro s nama, svi su do sada otišli zadovoljni, nisu imali nikakve pritužbe u ovih godinu dana. Štoviše, više smo se razilazili u suzama nego išta, dakle, stekla su se i prijateljstva. Sama ta planina stvara prijateljstva i tako će uvijek biti. Taj zimski ambijent na 1200 metara nadmorske visine pruža drugačiji pogled na život. Jednostavno se stopiš s prirodom, otvoriš dušu, otvoriš srce, otvoriš sve. Nisi zatvoren, tu se otvoriš svakome.

 

Bogat sadržaj Centra

Za ljubitelje skijanja, ali i za one koji to nisu, Ski centar Stožer nudi pregršt načina za uživanje u slobodnim danima, čarima zime i dobrog provoda.

Snowpark
Ove godine zaljubljenici u planinu, snijeg, snježne sportove, i odmicanje od svakodnevice, imat će priliku uživati u novim sadržajima u okviru Ski centra Stožer – Vrana.

Snow park će posjetiteljima pružiti skijalište, baby stazu, malu stazu, stazu za snow tubing, ludi tobogan, klizalište, te poseban zimski grad.

Kupreška kuća
“Kupreška kuća” je restoran na dvije etaže smješten pod padinama Stožera u podnožju skijališta. U našem planinskom restoranu možete se okrijepiti uz topli napitak ili kušati vrhunski pripremljena domaća jela kupreške kuhinje.

Čak i najveći sladokusci neće ostati ravnodušni prema domaćem kupreškom siru, pršutu, te velikoj ponudi kvalitetnog domaćeg hercegovačkog vina.

U ugodnom snježnom ambijentu tu je i uvijek dobro raspoloženo osoblje koje Vam je na usluzi u svakom trenutku.
Kupreška kuća je idealno mjesto za organizirane proslave rođendana, godišnjica braka, zaruka, te ostalih važnih datuma koje biste htjeli obilježiti.

Apart Hotel Kraljevac
Apartmani Kraljevac su smješteni u mikrozoni novoizgrađenog Ski centra Stožer – Vrana na Kupresu. Kompleks je udaljen svega 10 m od polazne stanice ski-liftom. Naši novo opremljeni apartmani raspoređeni su na 4 etaže novoizgrađenog suvremenog apartmanskog bloka u planinskom ambijentu.

Apartmani Kraljevac opremljeni su osobnim dizalom, caffe barom, i polivalentnom dvoranom sa zabavnim sadržajima. Svojim gostima nudimo smještaj u dva tipa apartmana: APARTMAN “A” i APARTMAN “B” (STUDIO APARTMAN)

Bar Reven
Bar Reven se nalazi na 1450 m.n.v i u njemu ćete zasigurno provesti ugodne trenutke uz topli napitak ili čašicu dobrog vina, a Bar Vrana je panoramski bar i nalazi se na čak 1760 m.n.v.

Sportsko rekreacijski centar Stožer Vrana – Kupres nudi sadržaje za sva četiri godišnja doba. Streljaštvo, moto cross, biciklizam, planinarenje, skijanje i noćni život dio su ponude koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime