U nedjelju navečer izvijestili smo o troje mladih ljudi koje je tijekom dana na Biokovu zahvatilo grmljavinsko nevrijeme. U to vrijeme temperatura je pala na 10 stupnjeva uz udare vjetra do orkanskih 136 km/h. Makarski gorski spašavatelji krenuli su odmah po dojavu u akciju potrage i spašavanja, a akcija je uspješno okončana u poslijepodnevnim satima.

VEZANI SADRŽAJ:

No odmora za članove makarskog HGSS-a nije bilo.

Netom nakon povratka u bazu, stigla je nova dojava s Biokova. Mladić iz Poljske dojavio je preko Centra 112 kako ga je na vrhu Biokova, Sv. Juri, uhvatilo snažno nevrijeme te da se u napadu panike boji za svoj život.

Dežurni spašavatelji, medu kojima i liječnik Stanice Makarska, odmah su po dojavi izašli na teren te su krenuli prema najvišem vrhu Biokova. Na putu prema vrhu susreli su dvoje čeških državljanina koji su bili mokri i pothlađeni. Utoplili su ih i sjeli u službeno vozilo. Po dojavi, spašavatelji su kontaktirali dežurne djelatnike OiV-a koji se nalaze na tornju Sv.Jure, a oni su pronašli unesrećenog mladića te ga utoplili u njihovoj zgradi.

Nakon pregleda, svi zajedno su se spustili u bazu.