Rukometašice Splita 2010 ne znaju igrati bez pravih sportskih drama. U najnovijoj, u Crikvenici, splitske prvoligašice bile su u subotu navečer bolje od domaće Murvice – u 3. kolu Prve HRL za žene slavile su rezultatom 24:30.

Naime, nakon što se prvo poluvrijeme nisu najbolje snašle, igračice Splita 2010 u više navrata su gubile po tri gola razlike (15:12, 16:13, 17:14 za Murvicu), ali su se onda trgnule i krenule, kako najbolje znaju.

Nakon odličnih savjeta trenera Nenada Alfirevića, zajedno s pomoćnicima Mirkom Bašićem i Blaženkom Širinić, pokazale su fizičku nadmoć, veću brzinu i odličnu kombinatoriku. Prvi put su izjednačile na 18:18, a nakon 20:20 su krenule u vodstvo koje su držale do kraja, za konačnih 24:30.

U drugom poluvremenu posebno su se iskazale krila Lucija Ercegović (zabila 7 golova) i Venera Surjan (pospremila iza mreže 6 golova), a sve je cijelu utakmicu pratila i odlična Justina Stojanov (postigla 8 zgoditaka). Uz njih zabile su još Ana Buljan i Klara Rubić po 4 gola, te jedan zgoditak Katarina Budić.

Odlično je, naročito drugo poluvrijeme, branila kapetanica Ivona Stilinović Stela, koja je obranila “sve živo”, a rješenje za njezinu mrežu protivnice iz Murvice nisu imale.

Sada je na redu utakmica u Splitu – iduće nedjelje, 13. listopada u 4. kolu na Gripe dolazi ekipa Dugog Sela.Ako trener Nenad Alfirević ponovno izjavi, kao što je večer prije odlaska u Crikvenicu rekao “pobijedit ćemo”, isto i za sedam dana, i na Gripama nas iduću nedjelju čeka novo slavlje.

S kakvim su užitkom rukometašice Splita 2010 išle na utakmicu protiv Murvice, pokazuje i foto session koji su na pauzi puta, u novim trenirkama, veselo odradile za Dalmacija Danas.