Noć muzeja: Ovog petka virtualno prošetajte Muzejom Sinjske alke

Za vrijeme njegovog trajanja bit će promovirane dvije video igre i kviz, bit će organizirana virtualna šetnja po Muzeju, kao i nagradna igra na kvizu ‘Koliko punata’


Ovogodišnja manifestacija Noć muzeja održava se u petak, 29. siječnja, a bit će održana i u Muzeju Sinjske alke i to u vremenu od 18 do 23 sata.


Program u Muzeju Sinjske alke u potpunosti će biti virtualni. Za vrijeme njegovog trajanja bit će promovirane dvije video igre i kviz, bit će organizirana virtualna šetnja po Muzeju, kao i nagradna igra na kvizu ‘Koliko punata’ u kojoj će dobitnik biti izabran između onih koji točno odgovore na najveći broj pitanja.

Informacije će biti objavljivane putem Instagrama i Facebooka.

Program Noći muzeja 2021.

– U sridu! – Video igra “U sridu!“ je simulacija je gađanja alke. Igrač jaše konja i pokušava u punom trku pogoditi „u sridu“ i sakupiti što više „punata“ (bodova).

– Bitka 1715. „Bitka 1715.“ je strateška igra za više igrača, od kojih je jedan na strani Osmanlija, a drugi na strani Alkara. Kroz pametnu strategiju, igrači pokušavaju onesposobiti neprijatelja ili osvojiti Tvrđavu.

– Koliko punata? – „Koliko punata?“ je online kviz u kojem igrači mogu s prijateljima, poznanicima i drugima na internetu provjeriti svoje znanje iz povijesti i kulture vezane uz Sinjsku alku!Virtualna šetnja – Na web stranici www.alka.hr uz veliki broj fotografija i informacija o Sinjskoj alki, Viteškom alkarskom društvu Sinj i Muzeju Sinjske alke možete krenuti i na virtualnu šetnju postavom Muzeja.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime