Svi zainteresirani posjetitelji pozvani su na Noć muzeja 2019. uz bogat kulturni program u Muzeju grada Splita, Galeriji Emanuel Vidović i Podrumima Dioklecijanove palače.

Prvi put u Muzeju grada Splita možete pogledati jedinstvenu izložbu „Splitski grbovi – Kameni grbovi iz Muzeja grada Splita“ bit će postavljena na više lokacija: u dvorištu Muzeja, dvorani za povremene izložbe, na terasi… potražite još grbova u ostalim muzejskim prostorima.

Uz stručna vodstva po svim prostorima, djecu će se razveseliti pedagoško–edukativnim programom „Korištenje novih tehnologija”. Postav Muzeja i Galerije Emanuel Vidović možete doživjeti u punoj multimediji uz najmoderniju Wi-Fi  tehnologiju putem pametnih telefona.

Muzejske publikacije i suveniri dostupni su po prigodnim cijenama na muzejskim recepcijama tijekom cijele večeri.

PROGRAM:

18:00 – 01:00 sat
Posjet stalnom postavu Muzeja grada Splita, Galeriji Emanuela Vidovića.

Posjet Podrumima Dioklecijanove palače.

19:00 – 01:00 sat
Izložba “SPLITSKI GRBOVI – Kameni grbovi iz Muzeja grada Splita“

Otvorenje izložbe bit će u dvorani za povremene izložbe Muzeja grada Splita u 19:00 sati.

Izložbom kamenih grbova koji se čuvaju u muzeju po prvi put se predstavlja baština grada Splita zapisana u kamenu kroz sačuvane gradske grbove, obiteljske, odnosno grbove plemićkih i građanskih obitelji i crkvene grbove. Autorica izložbe je viša kustosica Muzeja grada Splita Elvira Šarić Kostić. Izložba traje do 30. travnja 2019. godine.

18:00 – 21:00 sat
Galerija Emanuel Vidović: stručna vodstva u  18:00 i 20:00 sati.

21:00 – 23:00 sata
Muzej grada Splita: stručna vodstva u 21:00 i 22:00 sata.

20:00 – 22:00 sata
Podrumi Dioklecijanove palače: stručna vodstva u 20:00 i 21:00 sat.

19:30 – 20:00 sati
Pedagoško – edukativni program za djecu i odrasle „Korištenje novih tehnologija” u Galeriji Emanuel Vidović

Djeca će saznati više o životu i radu splitskog slikara Emanuela Vidovića i to putem multimedijalnog vodiča Smart guide.

20:30 – 21:00 sat
Pedagoško – edukativni program za djecu i odrasle „Korištenje novih tehnologija” u Muzeju grada

Djeca će više naučiti o povijesnim osobama i životu grada Splita kroz izloške koji se čuvaju u Muzeju i putem multimedijalnog vodiča Smart guide. Tako mogu vidjeti Grb Grada Splita u stalnom postavu Muzeja i kao dio izložbe “Splitski grbovi – Kameni grbovi iz Muzeja grada Splita“ koju otvaramo u Noći muzeja.

18:00 – 01:00 sat
Prezentacija kulturne baštine putem Smart Guide multimedijalnog besplatnog vodiča kroz stalni postav Muzeja grada Splita i Galerije Emanuel Vidović

Muzej priča priču o povijesti Grada – ne samo kroz eksponate, već i kroz gotovo 200 audio-zapisa i galeriju fotografija koje su dostupne posjetiteljima putem Smart Guide platforme na njihovim „pametnim“ telefonima, na hrvatskom i engleskom jeziku. Posjetitelji se mogu informirati koristeći najmoderniju Wi-Fi tehnologiju koja ne ograničava broj istovremenih korisnika usluge ili količine sadržaja.

18:00 – 01:00 sat
“Klub prijatelja Muzeja grada Splita” (Muzej grada Splita, Galerija Emanuel Vidović i Podrumi Dioklecijanove palače)

U Gotičkoj dvorani možete se učlaniti u “Klub prijatelja Muzeja grada Splita“ i tako ostvariti besplatno članstvo u 2019. godini. Učlaniti se možete i na recepcijama Galerije Emanuel Vidović i Podruma Dioklecijanove palače.

18:00 – 01:00 sat
Prigodna prodaja muzejskih suvenira i publikacija na recepcijama Muzeja grada Splita, Galerije Emanuel Vidović i Podruma Dioklecijanove palače

U Noći muzeja na recepcijama Muzeja grada Splita možete kupiti muzejske suvenire i publikacije po promotivnim cijenama.

U Noći muzeja 2019. godine ulaz je slobodan.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime