NK PRUGOVO: “Rekli su nam da je nemoguće dobiti projekt – a evo uspjeli smo dobiti 5.8 milijuna kuna. Sada planovi idu dalje”

Evo što su sve napisali


Vodstvo Nogometnog kluba iz Prugova nije zadovoljno načinom na koji su u Slobodnoj Dalmaciji komentirali ulaganje u klupsku infrastrukturu te su se tim povodom oglasili na Facebooku.


Objavu prenosimo u cijelosti:

Nakon više od 6 godina od pisanja i prijave projekta i više od 30 godina otkada se, od rata, stjecajem financijskih i društvenih okolnosti, nije ulagalo u sport u Prugovu, kao malo selo iz dalmatinske Zagore i ekipa volontera s vizijom i velikim srcem uz podršku načelnika Vetme, pokrenuli smo se i aktivno radili na prijavi projekta. Svi pozivi za EU fondove su otvoreni svima i uistinu ne dijeli olako EU ‘pare’. Istina, nismo otprve ni uspjeli ali smo bili ustrajni. I san se ostvario: projekt je odobren- financiran iz EU fondova. Za koga? Za našu dicu – za naše selo i okolna mista. A onda? Umjesto pohvale dolazi članak u Slobodnoj Dalmaciji s tekstom u kojem – umjesto pohvale na ideji i radu – jer uistinu nije nimalo jednostavno niti prijaviti niti dobiti sredstva- novinarka i fotograf u cijelom članku nalaze razloge zašto sredstva nismo trebali dobiti . Jer- naravno- ‘stručniji’ su od procjenitelja projekta a dakako i EU svaki dan šalje novce čim ih zatražimo. I pitamo se, dragi prijatelji, u moru loših vijesti, pandemije i krize čime smo ‘zaslužili’ takav članak? Niti smo političari niti netko tko živi od Udruge već Prugovljani koji vole svoje selo i žele oživjeti naš nekadašnji klub i vratiti ga iz zaborava. Projekt su srećom financijski planovi i brojevi koje smo posložili i dobili odobrenje EU a ne ‘paušalne ocjene i mišljenja’ inih. Ne možemo niti želimo utjecati na druge ali kao Udruga želimo izgraditi svoj klub. Treba izgraditi stadion- i hoćemo! Tko će igrat? Naša dica! Jer mi radimo srcem- a članak, isforsiran od uvoda do kraja- pokušaj je umanjivanja našeg truda i neće nas pokolebati. Dapače, čini nas samo ustrajnijim. Rekli su nam da je nemoguće dobiti projekt – a evo uspjeli smo dobiti 5.8 milijuna kuna. Sada planovi idu dalje. Volonterski i srcem gradimo. A autorima članka samo poruka od našeg malog kluba: ‘Vidimo se na tribinama!’

Moja reakcija na članak je...
Vau
12
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime