Niz aktivnosti studenata Fizike u okviru UNESCO-vog Svjetskog dana znanost za mir i razvoj

Organizacija aktivnosti je u suradnji Fizikalnog društva - Split i Hrvatskog fizikalnog društva


U ponedjeljak, 11. studenog 2019. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu (Ruđera Boškovića 33) održat će se niz aktivnosti u okvirima manifestacije UNESCO-ovog Svjetskog dana znanost za mir i razvoj (UNESCO World Science Day for Peace and Development). Organizacija aktivnosti je u suradnji Fizikalnog društva – Split i Hrvatskog fizikalnog društva.


Predviđene aktivnosti su u sklopu: IAPS-a (International Association of Physics Students) koji ovim povodom organizira School Day – manifestaciju kojom studenti pozivaju učenike osnovnih i srednjih škola na fakultete, gdje su predviđene prezentacije eksperimenata iz fizike s temom „Elementi i materijali“; također IAU-a (International Astronomical Union) koji ove godine slavi 100. godišnjicu postojanja, s glavnom temom „Pod jednim nebom“.

IAPS-ov Školski dan će se obilježiti prezentacijom pokusa namijenjenih učenicima osnovnih i srednjih škola na Fakultetu u predavaonici 1-43 od 13:00 do 15:00h. Pokuse će prezentirati studenti fizike.

Istog dana ispred zgrade Fakulteta bit će postavljen teleskop za promatranje tranzita Merkura, u vremenu od 13:30 do 16:30h, čime će se obilježiti 100. godišnjica IAU-a. Tranzit Merkura je rijetka astronomska pojava te će se idući moći promatrati tek 2032. godine. U slučaju naoblake promatranje se neće održati.

I na kraju, na Fakultetu u amfiteatru A0-1 u 19:00h, student diplomskog studija Fizike, smjer Biofizika, Tome Matešić održat će predavanje pod nazivom “Aproksimacije Comptonovog raspršenja na elektronima u atomu”. Predavanje je namijenjeno studentima i široj javnosti.Organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže, posebno učenike osnovnih i srednjih škola.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime