Podijelite

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom i 22-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da, kao odgovorne osobe tvrtke,  tijekom nekoliko mjeseci 2016. godine nisu isplatili plaću 48-godišnjem djelatniku, u ukupnom iznosu od oko 15.000 kuna, niti su uplatili obračunate doprinose i druga davanja, u iznosu od oko 2.750 kuna.

Također, utvrđena je sumnja i kako su tijekom 2015. i 2016. godine, koristeći bankovnu karticu računa tvrtke, izvršili veći broj gotovinskih transakcija na bankomatima, odnosno podizanja gotovine sa žiro računa tvrtke, u ukupnom iznosu od oko 550.000 kuna, od kojih je najveći dio utrošen za osobne potrebe 49-godišnjaka. Gotovinske isplate knjižene su u poslovnim knjigama kao pozajmice, koje nisu vraćene niti su o njima sastavljeni odgovarajući ugovori, a 2017. godine nastupila je kontinuirana blokada žiro računa tvrtke i pokrenut je stečajni postupak.

Protiv navedenih osoba podnesena je odgovarajuća prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog utvrđene sumnje u počinjenje kaznenog djela Neisplate plaće na štetu 48-godišnjaka, te kaznenih djela Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i Krivotvorenja službene ili poslovne isprave na štetu tvrtke.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime