Najveći i najpoznatiji maraton klub u Dalmaciji, Maraton klub Marjan, od 22. do 24. veljače organizira 19. Split half marathon na kojem se ove godine očekuje više od tri tisuće trkača i preko 15 tisuća posjetitelja iz Hrvatske i svijeta.

Pripreme za manifestaciju su u završnoj fazi, a već je prijavljeno 2.800 trkača, otkrio je na konferenciji za novinare predsjednik Organizacijskog odbora 19. Split half marathona, Kristijan Sindik.

– Lani smo vam na dan utrke obećali snijeg i ispoštovali smo to, a ove godine vam možemo jedino obećati da će splitski polumaraton i sve popratne utrke biti najbolje do sada – kazao je Sindik.

Otkrio je i neke novosti vezane uz ovogodišnji polumaraton.

– Imamo jaku konkurenciju što se tiče same brzine utrke. Po prvi put imamo predstavnike Etiopije i Kenije. Uz naše jake trkačice u ženskoj konkurenciji, to nam govori da ćemo imati zaista kvalitetnu utrku – zaključio je Sindik.

– Posebno bi se zahvalila Gradu Splitu i muzejima grada Splita koji su omogućili posebnu cijenu za sudionike polumaratona. Nastavljamo njegovati humanitarni karakter uz poticaj djeci na bavljenje sportom utrkom dm dječje milje.Sva uplaćena sredstva donacija su za rad Županijske lige protiv raka –Split. Pozivamo djecu i roditelje na utrku, želja nam je uključiti što veći broj djece i omogućiti im da istrče svoju prvu utrku. Svi sudionici dobivaju od sponzora utrke majicu, startni broj i medalju za sudjelovanje, a ponajbolji i poklon pakete. Ove godine smo uz partnera Sajam Split pripremili sportski sajam “Start” koji će građanima i posjetiteljima grada Splita omogućiti uvid u novosti iz svijeta sportske opreme i dodataka prehrani, edukaciju kroz besplatna predavanja i radionice te revijalna natjecanja iz različitih sportova. Split half marathon u 2019. ima novog partnera, zakladu Sport2life čiji ciljevi djelovanja su usmjereni djeci, bavljenju sportom i zdravoj prehrani te imaju izvrsne programe koji su besplatni za korisnike, a doprinose razvoju mladih – izjavila je Iris Jurčić, zamjenica predsjednika Organizacijskog odbora 19. Split half marathona.

Pogledajte detaljan program u prilogu

19_STHM_program

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime