NIKAD BOGATIJI ADVENT U SOLINU Prvi put klizalište na zatvorenom, vikendom besplatno za djecu! Koncerti Belana, Domenice, Giuliana, Zečića…

Otvaranje solinskog Adventa je 13. prosinca, na blagan Sv. Luce i trajat će do 6. siječnja


Solin ove godine organizira najbogatiji adventski program do sada. Danas u Gradskoj vijećnici program ovogodišnjeg solinskog Adventa, koji je obogaćen nizom prigodnih programa i zabavnih događanja, predstavili gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević, zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić, ravnatelj Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin Tonći Ćićerić i direktorica Turističke zajednice grada Solina Jelena Stupalo.


Solinski gradonačelnik je otkrio kako će izgledati solinski Advent.

– Otvaranje solinskog Adventa je 13. prosinca, na blagan Sv. Luce. Potrudili smo se da u najljepšem dijelu godine sugrađanima i gostima ponudimo neponovljiv događaj ispunjen zabavnim i kulturnim programom za sve generacije.

Manifestacija će se održati na trgu, platou ispred OŠ kraljice Jelene, Priko Bode. Advent počinje koncertom Domenice u 18 sati i koncertom grupe Boss.

Manifestacija traje do 6. siječnja i priredili smo bogat program s raznolikim sadržajem. Prvi put postavljamo zatvoreno klizalište dimenzija 20×12,5 metara, klizališta će raditi svaki dan od 10 do 22 sata, a vikendom od 10 do 12 sati klizalište je besplatno za djecu!

Na platou ispred klizalište bit će postavljena bina s primjerenim programom za djecu, brojnim predstavama i zabavnim programom. Imamo izvođače poput Domenice, Mjesnog odbora, Nene Belana, Giuliana… Prvi put ćemo imati doček Nove godine za najmlađe.Na platou će biti smještene kućice gdje će se nuditi primjerena hrana za ovaj dio godine. Cijeli prostor bit će prigodno ukrašen, pa će prostor biti vizualno prilagođen ovom dijelu godine. Nadam se da će ovogodišnji Advent u Solinu biti zadovoljstvo svih naših sugrađana i naših gostiju – kazao je gradonačelnik.

Ravnatelj Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin Tonći Ćićerić:

– Uz najavljeno svečano otvaranje, otvaraju nas koncerti grupe Boss, Mjesnog odbora, Dražena Zečića, Nene Belana i Fiumensa, Borisa Oštrića i Ribara, Marka Pecotića Pece u 11 sati na Staru Godinu nastupaju Minea i njena plesna skupina. Osobito je bogat program za mlade i djecu, tu su predstave, mjuzikli i radionice za djecu.

Direktorica Turističke zajednice grada Solina Jelena Stupalo.

– Grad Solin je populacijski najmlađi u Hrvatskoj. Odlučili smo organizirati kutak Djeda Božićnjaka gdje će djeca moći družiti s njim od 16 do 20 sati od 13. do 23. prosinca. Ulaz je slobodan, kao i na sve radionice koje će se održavati svako sat vremena u grupama pod 10 djece.

Organiziramo i kolendu, to su tradicijski napjevi s područja Solina. Svake godine posjetimo druge obitelji koje nas žele ugostiti. Ispred crkve sv. Anastazije u 16 sati je okupljanje na dan Sv. Lucije.

Izuzetno smo zadovoljni turističkim rezultatima za prvih 11 mjeseci ove godine, imamo 27 posto više dolazaka. Solin nema velik broj ležajeva, ali iz godine u godinu imamo rast turističkih brojeva. Samo u studenom rast je preko 60 posto! Nakon ove manifestacije slijedi Solin Winterfest, a nadam se da će sve to doprinijeti da Solin ima što ponuditi svojim gostima u hladnijem dijelu godine – kazale je Stupalo.

Nema sumnje, svi koji ove godine dođu na adventska zbivanja u Solinu mogu očekivati dobar provod.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime