Njemačka je jučer Šibensko-kninsku županiju, uz Splitsko-dalmatinsku, stavila na crvenu listu što je pokrenulo lavinu otkazivanja rezervacija u hotelima i privatnom smještaju. Iako su u dosadašnjem dijelu sezone ostvarene zavidne brojke, posljednji tjedan kolovoza će biti lošiji, barem ako je suditi po riječima šibenskih iznajmljivača, piše ŠibenikIN.

U šibenskom hotelu Bellevue na rivi otkazivanja rezervacija počela su odmah po objavi da je Šibensko-kninska županija crvena zona.

– Bilo je otkazivanja Njemačkih i Austrijskih gostiju pet minuta nakon objave da smo u crvenoj zoni. Više je dramatično to što nema novih rezervacija na koje smo računali jer su ovu sezonu rezervacije tjedan za tjedan. Za rujan smo očekivali booking iz Njemačke i Austrije, a toga sada neće biti ako se ne dogodi čudo – kaže direktorica hotela.

U hotelu Bellevue ne mogu biti zadovoljni sezonom, već samo s posljednjih dvadeset dana.

– Od kraja srpnja do 16. kolovoza smo bili na nivou 70 posto od prošlogodišnjeg prometa i samo s tim možemo biti zadovoljni. Teško je prognozirati što će se dogoditi, ali nadamo se čudu – kaže Lakoš Mioč.

Situacija je slična i u hotelu King Krešimir. Posljednjih dvadesetak dana su bilježili dobre brojke, ali nešto se promijenilo.

– Promijenio se omjer novih i otkazanih rezervacija. Dosad smo na četiri nove rezervacije imali jednu otkazanu, a sada je to na jednu novu, četiri se otkažu pa su tako jučer njemački državljani, odmah po objavi, počeli otkazivati svoje rezervacije – kazao je Fabiano Baranović, menadžer hotela King Krešimir.

Kontaktirali smo i hotel Jadran, ali direktorica je nedostupna do ponedjeljka pa nam nitko nije mogao dati podatke.

Vodička privatna iznajmljivačica kazala nam je kako su i na njeno poslovanje utjecale odluke Njemačke.

– Otkazali su mi gosti koji dolaze svake godine u naše apartmane, imali su rezervaciju na tri tjedna, ali s obzirom na odluku da je i naša županija na crvenoj listi, jednostavno ne mogu doći jer si ne mogu priuštiti biti u karanteni nakon povratka – kazala je iznajmljivačica iz Vodica.

Slična je situacija u Šibeniku, kazao je nam je Šibenčanin koji je bilježio solidnu popunjenost.

– Par minuta nakon objave vijesti iz Njemačke gosti su mi se ispričali kazavši kako otkazuju jer im je rizično doći u Hrvatsku – kaže nam.

Ipak, imamo i primjer Nijemaca koji su, unatoč situaciji, odlučili ipak doći na Prvić.

– Gosti iz Njemačke mi dolaze za tjedan dana i ostat će pet dana. Jučer su mi poslali poruku da će, unatoč situaciji, ipak doći. Imam još jednu rezervaciju iz njemačke, koja dolazi na deset dana početkom rujna i zasad nisu otkazali – kaže za ŠibenikIN iznajmljivačica iz Šepurine.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime