Zaprepašteni smo odlukom naših susjeda Slovenaca kojom zabranjuju nastup Marka Perkovića Thompsona, tim više što je, primjerice, Riblja čorba nedavno nastupala u toj maloj zemlji. Tužno, rekli su nam iz mitskog benda Niprije. Ovaj bend se proslavio sprdajući se s obradama Markova megahita “Čavoglave”. Suosjećaju s Thompsonom jer i njima je, dodaju, Stožer civilne zaštite zabranio nastupe. Kažu da je moguće da su članovi stožera latentni Slovenci.

Mariborska općinska uprava je, naime, po drugi put zabranila Thompsonov koncert, koji je u Mariboru trebao biti prije tri godine. Na preporuku policije tad je bio zabranjen, a organizator nastupa, Milan Trol, žalio se slovenskom Upravnom sudu. Ponovno se odlučivalo o Thompsonovu nastupu, a mariborska uprava je sada donijela istu odluku, kao i prije tri godine. Obrazložila ju je na čak 55 stranica, piše 24 sata.

Od policije su tražili dokaze da Thompson veliča ustaštvo, kao i odluke drugih zemalja, poput Kanade, Nizozemske, Švicarske i Austrije, koje su ranije zabranile njegove nastupe. Policija je priložila snimke Thompsonovih nastupa, incidenata, odgovore zemalja Europe koje su mu zabranile nastupe i zaključila da bi Thompsonov koncert u Mariboru ugrozio ljudska prava etničkih zajednica – Srba, Roma i Židova – koje žive u Mariboru. Prva zabrana Thompsonova koncerta bila je 2003. u Amsterdamu. Njegova zakazana svirka u Hamburgu također je bila zabranjena 2008., a mediji su tad pisali “Hamburg je izbjegao katastrofu”. Zbog straha od nereda hrvatskih navijača uoči EP-a bio je otkazan i njegov nastup u Koruškoj. Zbog straha od sukoba navijača, i švicarske su vlasti zabranile Thompsonov koncert u Zurichu. Velikih prijepora bilo je te 2008. oko gostovanja u Sarajevu, gdje su organizatori zbog prijetnji otkazali gostovanje Thompsona, a iste godine u pulskoj Areni gradske vlasti mu nisu dopustile nastup pravdajući to zauzetošću termina u Areni…

– Navodima o ustaštvu te o činjenju kažnjivih djela kao i o pozivanju na mržnju, gradska vlast Maribora ne samo što onemogućuje pojedinca u obavljanju svog posla te prava rad, jer ovakvi neosnovani i promašen argumenti za posljedicu upravo i imaju uskratu prava na rad, lokalna mariborska vlast vrijeđa i ponižava Republiku Hrvatsku – napisali su među ostalim Thompsonovi menadžeri.

Pjevačev menadžment je, unatoč zabranama, uglavnom isticao kako Thompson ne veliča ustaštvo, nego domoljublje. Mnogo je organizatora tražilo zadovoljštinu sudskim putem ili žalbama, no ovi bi uglavnom potvrdili već donesenu odluku. Takav je slučaj i s nastupom u Mariboru.

Niprije time nimalo nisu zadovoljne. Slovencima poručuju:

– Nismo osvetoljubivi, ali stići će ih Božja ruka. A to da neće u Čavoglave, naravno, ne treba ni spominjati.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.2 KOMENTARI

  1. TOMSON ,STEPINČEV BOJOVNIK!!
    TAJ KATOLIČKI DRIPAC SLUŽI SE STALNO,USTAŠKO-KATOLIČKO-KLERIKALNO- STEPINČEVSKOM ZLOČINAČKOM RETORIKOM I POMALO IKONOGRFAIJOM KOJA EVOCIRA NEKE SAMO NJEMU RATNE USPOMENE I POBJEDE TUĐMAN -ŠUŠKOVE FALANGE ,KOJA JE U NEDAVNOM VJERSKOM RATU NAPRAVILA ZLOČINE KOJI PREMAŠUJU ZLOČINE SVOJE UZDANICE STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE,A POVIJEST NAS UČI TKO JE BIO STEPINAC ,KATOLIČKA ZLOČINAČKA CRKVA I NJENA VLADAVINA U SLUŽBI III-ĆEG REICHA, IZA KOJE SU OSTALI NEZAPAMČENI ZLOČINI PROTIV ČOVJEKA I ČOVJEČNOSTI..
    PREMA TOME, ON NAS VRAĆA U SREDNJI VIJEK SA SVOJIM DINARSKO-TRIBALNO-ANTROPOIDNIM POIMANJEM SVIJETA I ODNOSA U NJEMU.ZATO GA TREBA USRANOM METLOM POTJERATI.
    STEPINČEVSKI KRIŽAR ,POŠTOVANI GOSPODIN =TOMSON=I NJEGOVA KRIŽARSKA ,
    BOJNA ČAVOGLAVE ,PREVEDENO NA STEPINČEVSKI HOLOKAUSTSKI JEZIK,ZNAČILO BI ,PRAZNOGLAVA HORDA RUŠITELJA SAMOUPRVNOG SOCIJALIZMA.PA SE I DAN DANAS ,NAKON SVIH KRVOLOČNIH POSLIJEDICA KRIŽARSKOG RATA, SPOMINJE KAO NEKA POVIJESNA USPOMENA ,OVIM POTOMCIMA STEPINČEVIH DRAKULA I VAMPIRA KOJI SU SVOJE KRVOLOČNE ORGIJE, POSLIJE KONCENTRACIONIH LOGORA ,KLANJA,PLJAČKE I PALJENJA, ZAVRŠILI PRED NARODNIM SUDOVIMA HRVATSKOG NARODA ,KOJI SE MASOVNO PODIGAO U REVOLUCIJU, OSIM DA POBJEDI OVU HORDU STEPINČEVSKIH KRVOLOČNIH KATOLIKA, DA JU NARODSKI ,JAVNO ,KAO KRVOLOČNU HORDU MONGOLSKE,ANTROIPIDNE,TALIBANSKE PAŠČAD , PRIMJERENO KAZNI,ŠTO JE I UČINJENO .PA SE DANAS POZIVATI NA TE POVIJESNE , HOLOKAUSTESKE DOGAĐAJE KAO NEŠTO NACIONALNO,I TO HRVATSKO, A TI RUŠITELJI ,TUĐAMAN-ŠUŠKOVE REVOLUCIJE SU TALIBANI ,DOŠLJACI U OVE KRAJEVE, SA ALTAJSKO-MONGOLSKIH RASPUČA, TO JE TVRDIO NAŠ I SVJETSKOG GLASA ,GENETIČAR ,POŠTOVANI DR.PROFESOR PRIMORAC, JAVNO NA TELEVIZIJI, PA SVAKO NJIHOIVO ORGANIZIRANO AKTIVIRANJE JE UVIJEK U SLUŽBI ZLOČINAČKE CRKVE , OVE RIMSKE DANAŠNJE I ONE KOJA JE PASALA KROZ CIJELU SVOJU POVIJEST BIVSTVOVANJA, ŠTO JE POTVRDIO I PAPA U OSTAVCI,KARDINAL BENEDIKT XVI-TI NA JEDNOM MEĐURELIGIJSKOM SKUPU U TALIJANSKOM GRADU ASSISSIU, PAJE PRAVA DUHOVNA I UMNA SRAMOTA.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime