NIJE DOBRO: Još jedna mlada osoba preminula od korone, u Osijeku umrlo pet osoba

Novi podaci pristižu


Od posljedica zaraze koronavirusom u protekla 24 sata umrlo je pet osoba s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 18 novih slučajeva zaraze, objavio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.


U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo, u zadnja 24 sata, za područje Osječko-baranjske županije testirano je 214 uzoraka od kojih je 18 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novozaraženih, njih sedam, je sa šireg područja Osijeka, po tri su s područja općine Magadenovac i grada Đakova, a ostala mjesta imaju manji broj novooboljelih.

Tijekom posljednja 24 sata umrlo je pet covid pozitivnih osoba s područja Osječko-baranjske županije, u dobi od 43 do 83 godine, priopćio je Stožer.

Na bolničkom liječenju nalaze se 103 osobe oboljele od koronavirusa, i to 66 u osječkom KBC-u, od kojih je 12 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 37 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 660 osoba.Policija je samoinicijativno provjerila 18 osoba u samoizolaciji i nije utvrđeno niti jedno kršenje ove mjere. Kršenja propisanih mjera nisu utvrđena niti tijekom 132 nadzora ugostiteljskih objekata.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 54 nadzora provođenja epidemioloških mjera, nad pružateljima usluga u trgovini i ugostiteljstvu te su utvrdili tri slučaja kršenja mjera.Na danas održanoj sjednici osječko-baranjski Stožer civilne zaštite donio je preporuku da nastava u osnovnim školama, od 1. do 12. veljače 2021. godine, bude organizirana prema modelu A (svih osam razreda u školi), za učenike od prvog do trećeg razreda srednjih škola prema Modelu C (nastava na daljinu), a učenika završnih razreda prema Modelu A, navode u županijskom Stožeru.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime