Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je iza ponoći srednjodalmatinske otoke. Najviše kiše do 2 sata iza ponoći palo je u Hvaru, čak 21 litra po kvadratnom metru. Kako su oborine pale u vrlo kratkom vremenu, mjestimice je bilo bujica. Temperature zraka je u kratkom vremenu pala s 24 na 17 Celzijevih stupnjeva.

Nevrijeme u Hvaru

Neverini su potom zahvatilo zapadni dio Brača, Šoltu i nastavilo se kretati prema trogirskom području.

Munje iznad Splita. Foto: Sebastian Galić

Noćašnje nevrijeme na srednjodalmatinskom akvatoriju detektirao je nedavno postavljeni meteorološki radar u Zadru, te se općenito prvi put putanja oluja može pratiti u realnom vremenu.

Foto: idokep.hu/adria

Već od prvih sati srijede bit će oblačno s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom, a osobito se na otocima ne može isključiti mogućnost jačeg grmljavinskog nevremena. Danju će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, povremeno uz kišu i pljuskove. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, danju slab jugozapadnjak. Navečer će zapuhati jaka bura koja će prema sredini noći imati olujne udare. Danju će biti 3 do 5°C svježije u odnosu na utorak.

U četvrtak još u početku može biti nešto ili pljuskova s grmljavinom, ali se od jutra očekuje stabilizacija te postupno razvedravanja. Ujutro jaka s bura s olujnim, podno Velebita orkanskim udarima, slabit će sve više tijekom dana. Najviše dnevne temperature većinom od 21 do 26°C.

Pretežno sunčano bit će u petak i subotu. Ujutro i noću bit će umjerene, ponegdje i pojačane bure. Danju će puhati do umjeren vjetar zapadnih smjerova. Noći i jutra svježiji u odnosu na prethodne dane, osobito u Zagori. Danju većinom od 20 do 25°C.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime