NEVJEROJATNO Pozitivni na koronavirus šetali okolo: Žena otišla u ljekarnu, muškarac htio odletjeti iz RH

Najnormalnije su izašli iz svojih domova, kao da im nije ništa


Zagrebačka policija izvijestila je o dva slučaja kaznenog djela “Širenje i prenošenje zarazne bolesti”.


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje tog kaznenog djela.

Ženi je, zbog toga što je pozitivna na koronavirus određena mjera liječenja na kućnoj adresi, no ona je prošetala – do ljekarne. Dogodilo se to u poslijepodnevnim satima 11. studenoga na području Zaprešića.

Na taj način dovela je u opasnost od širenja zarazne bolesti osobe s kojima je bila u kontaktu, odnosno zaposlenike i druge građane u ljekarni.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Nekoliko dana kasnije, 25. studenoga oko 6:30 sati, u prostor za putnike Međunarodne zračne luke u Zagrebu pristupio je 59-godišnjak s namjerom putovanja iz Republike Hrvatske.

Obavljenim provjerama i uvidom u liječničku dokumentaciju utvrđeno da je muškarac pozitivan na virus Covid-19 te da se ne pridržava izrečene mu mjere Covid liječenja na adresi boravka.

Nakon toga, 59-godišnjak je izoliran od drugih putnika zračne luke, sanitetskim je vozilom prevezen na adresu boravka u cilju liječenja i provedbe mjere.

Po izlječenju, nad njim će biti provedeno kriminalističko istraživanje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
3
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
5
Grrr
23
Molim?
5

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime