NEVJEROJATNE SNIMKE Plima i valovi u potpunosti razorili obalu u Podgori, ulice zatrpane šljunkom

"Plaže su uništene, a šljunak razbacan daleko od obale. More je poplavilo ulice, dok su valovi čupali pločice i povlačili manje objekte u dubinu"


Kako je i bilo najavljeno, snažna sredozemna ciklona jučer tijekom večeri počela je naglašeno djelovati na vrijeme na cijelom Jadranu. Ciklonalni centar spuštao se od sjevernog Jadrana prema Dalmaciji, gdje se zadržao do ranog jutra.


Tlak zraka u Istri na razini mora pao je na samo 978 hektopaskala, a neznatno više vrijednosti izmjerene su i u Dalmaciji. Radi se o najnižem tlaku zraka posljednjih nekoliko godina. U Splitu je izmjereno 982hPa, a uz orkansko jugo, ciklonalnu i lunarnu plimu poplavljeni su bili niži dijelovi obale u cijeloj Dalmaciji.

Osim valova i plime, plavljenju su pomogle i obilne oborine. Primjerice u Makarskoj je palo 78 litara kiše. Nevjerojatne snimke stižu nam iz Podgore gdje je nevrijeme u potpunosti razorilo sve u blizini obale. Plaže su uništene, a šljunak razbacan daleko od obale. More je poplavilo ulice, dok su valovi čupali pločice i povlačili manje objekte u dubinu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=bVIL1ZZRcuY 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime