Neke mjere popuštaju već u ponoć, ali preporuke nisu baš jasne: Tuširanje prije bazena je obvezno, ali Stožer ga ne odobrava?

S obzirom na to da smo jedna od najrelaksiranijih članica Unije kad su mjere u pitanju, premijer traži strpljenje, a ono će nam možda trebati i nakon 15. veljače


Umjesto 1. veljače kako je najavljeno u četvrtak, nove, nešto blaže mjere ipak na snagu stupaju u ponoć. Tako već za vikend možete na sportske aktivnosti na otvorenom, u bazenima i pod balonima, piše RTL.


I dok sportski objekti čekaju dodatna pojašnjenja kako se točno ponašati u zajedničkim svlačionicama i tuševima, Vlada traži dodatno strpljenje – moguće i do kraja zime.

Sramežljivo puni bazeni prvog dana njihova otvaranja, jer mnogi i ne znaju da od danas smiju plivati.

Jakov Benzija iz Zagreba jedva je dočekao da se otvore bazeni.

“Ništa nije puno drugačije, osim što mi nema prijatelja”, kazao je Jakov.

Ipak, još se nešto promijenilo. Prije i nakon bazena – Stožer tvrdi – nema tuširanja i nema korištenja zajedničkih svlačionica.“A to u praksi znači – dođeš na bazen presvučeš se i isto tako kad izađeš iz bazena opet se presvučeš i ideš doma. A nema zadržavanja nema presvlačenja u tim zajedničkim prostorijama, tuširanja to se sve može obavit doma”, rekao je šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

No to je u suprotnosti s pravilima ponašanja na bazenu – prije kojeg se obavezno treba otuširati, pa su mnogi zbunjeni.“Službeno još nismo zaprimili nikakvu novu odluku tako da su na snazi, stara odluka važi i to su mjere dakle obavezno tuširanje prije ulaska na bazen, obavezno dezinficiranje ruku prije ulaska, obavezno prolaženje kroz onaj nogoper”, kazao je Denis Vukoja iz Ustanove upravljanja sportskim objektima.

Dok bazeni čekaju detaljnije upute, a poduzetnici najavljuju prosvjede jer ostaju zatvoreni barem do 15. veljače, Stožer pravda ovo vrlo oprezno popuštanje mjera.

S obzirom na to da smo jedna od najrelaksiranijih članica Unije kad su mjere u pitanju, premijer traži strpljenje, a ono će nam možda trebati i nakon 15. veljače.

“Ja razumijem da je to teško.

– Svakome tko je zatvoren je teško, ali smo mi kao država stali iza onih ljudi koji ne mogu raditi, da ćemo ukupno dat dvije i pol milijarde kuna. I mi moramo proć kroz ove zimske mjesece, to je od danas praktički još 50 dana. Budimo malo strpljivi”, poručio je premijer Andrej Plenković.

Toliko strpljive neće morati biti sve škole u Hrvatskoj, jer Stožer će županijama dozvoliti da same odlučuju o otvaranju učionica.

“Treba uzeti u obzir i činjenicu, a to ne kažem da bi nekoga plašili tom informacijom, ali da su novi sojevi virusa onaj britanski i onaj južnoafrički u zemljama koje se nalaze u našem susjedstvu, isto tako treba uzeti u obzir i trenutni zastoj u cijepljenju”, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime