“NE DIRAJTE JU VEČERAS” Omiški osnovnoškolci zapjevali i upalili svijeće za Vukovar


I omiški osnovnoškolci iskazali su počast gradu Vukovaru i njegovim žrtvama.


Učenici su u dvorištu škole zapalili lampione te izveli recitaciju uz prigodnu prateću glazbu.

“Ne dirajte ju večeras, niti sutra ju ne dirajte. Nikada više nemojte je ni prstom dotaknuti… ” (Ivana Klarić)

Otpjevale su omiške osnovnoškolke i hrvatsku domoljubnu pjesmu ‘Moja domovina’ koju su 1991. godine skladali i tekst napisali Zrinko Tutić i Rajko Dujmić, a snimio je Hrvatski Band Aid sastavljen od brojnih hrvatskih glazbenika.

Tijekom Domovinskog rata, često se upravo ova pjesma puštala kao podizač morala kod hrvatskih branitelja i građana smještenih u skloništima. “Moja domovina” se, uz novije domoljubne i rodoljubne pjesme, uvijek na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja pušta u programima hrvatskih radijskih i televizijskih postaja.

Sve one koji su proživjeli razdoblje 1991./1992. zvuci ove pjesme uvijek će podsjetiti na te dane patnje, borbe, ali i ponosa i zajedništva.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. Ovo su učenici naše omiške OŠ JOSIP PUPAČIĆ ! Ponosna ovo čitam i slušam i gledam . Hvala moji na ovoj posveti velikom Danu naše novije tužne povijesti. Hvala djeci i učiteljima i Ravnateljici što su ovo priredili. Hvala i ovom portalu na objavi i NEK SE ZNA I NIKAD RUŽNA, TUŽNA POVIJEST NE PONOVI ! Baka Ivana i Ene, mnogi me znaju kao baku Ružu Crvenu. Naklon svima !!!! P.s. Curici koja je malo pogriješila riječi: Ma nema veze, desi se to i zvijezdama !

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime