U iduća tri dana nastavlja se suđenje Filipu Zavadlavu (25), optuženom za “varoški masakr”, trostruko teško ubojstvo u središtu Splita početkom godine kada je rafalima iz Kalašnjikova ubio Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (38) te Marina Ožića Paića (25).

Tereti se i za općeopasnu radnju (jer su hici pogodili automobil u prolazu, a moglo je sve završiti s više žrtava) te nedozvoljeno držanje oružja, no glavni krimen je likvidacija trojice mladića, za što može dobiti do 50 godina zatvora.

Svjedoci pa vještaci

U srijedu i četvrtak je pozvano po šest svjedoka, dok je u petak na rasporedu ispitivanje tima vještaka, liječnika iz Vrapča, koji su obavili psihijatrijsko-psihologijsko vještačenje optuženika te trebaju dati odgovor na pitanje o ubrojivosti Zavadlava.

Za danas je predviđeno saslušavanje Ante i Stanislava Zavadlava, oca i brata optuženog, koji bi mogli opisati obiteljsku situaciju te pozadinu cijelog slučaja. Mogli, jer kao najbliži rod optuženom mogu, bez zakonskih posljedica, odbiti svjedočenje. Dvojicu svjedoka je pozvao zastupnik optužbe (nisu bili ispitani tijekom istrage) jer im je, navodno, poznato kako je Filip Zavadlav vježbao pucanje iz automatske puške tjednima prije zločina. Saslušati bi se trebao još jedan svjedok, dok se poziv Mariju Bašiću, kojeg je pak predložio odvjetnik Željko Lubina (zastupa Milenu Torlak, majku žrtve) na okolnosti da je upravo Bašić trebao voziti motor s Bobanom tog dana, ne Torlak, vratio jer adresa nije bila točna…Mjere osiguranja

Filipa Zavadlava će dovoditi iz zatvora u Gospiću, pod policijskom pratnjom. Također se očekuju specijalne mjere osiguranja: kao i ranije, oko suda su strateški raspoređeni policajci, dok je ulaz u samu “palaču pravde” pod posebnom kontrolom te uz povećan broj pravosudnih policajaca u odnosu na “običan” radni dan.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime