NASTAVLJA SE SERIJA RAZORNIH POTRESA U ALBANIJI: U ruševinama ima mrtvih i zarobljenih, ozlijeđeno preko 320 ljudi

U posljednjih osam sati Albaniju je dakle zatreslo ukupno 18 potresa. 


Novi jaki potres u utorak rano ujutro (2:53 sati) pogodio je područje Albanije. Potres magnitude 6,4 po Richteru s epicentrom kod Drača izazvao je dosta materijalne štete, a prema prvim informacijama odnio je i prve ljudske žrtve.


Serija potresa se nastavila i tijekom jutra.  U 7:08 sati područje Drača opet je pogodio potres, ovoga puta jačine 6,3 po Richteru.

U potresima u Albaniji kojih je bilo 18 samo tijekom noći, pet osoba je preminulo.

Prema albanskom Faktoru, prijavljen je nestanak nekoliko osoba, ali se točan broj žrtava službeno još ne zna, kao ni broj ozlijeđenih kojih je zasad najmanje 325 na području pogođenom potresom od Drača do Tirane, prema pisanju lokalnih medija. Zgrade u centru Drača su se rušile, a spasilačke ekipe su na terenu i pokušavaju pomoći ljudima koji su zarobljeni ispod ruševina.

Na Twitteru se oglasio i albanski premijer Edi Rama koji je objavio – ‘Izgubili smo živote’.– U ovim dramatičnim trenucima moramo ostati mirni, biti jedan uz drugoga i izdržati zajedno.  Učinit ćemo sve što je u našoj moći i uz pomoć saveznika nadići ovu situaciju, napisao je Rama.

Potresi su se osjetili i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Italiji, Crnoj Gori, Srbiji i Severnoj Makedoniji.

EMSC javlja da je oko 8:10 zabilježeno još nekoliko potresa. U posljednjih osam sati Albaniju je dakle zatreslo ukupno 18 potresa.

Radi se o najjačem potresu u Albaniji posljednjih nekoliko desetljeća, a kako stvari stoje mira za ovaj dio svijeta još nema jer se podrhtavanja tla i dalje nastavljaju što je relativno normalna pojava koja se javlja iza svakog snažnog potresa, a to je da tlo još danima nakon glavnog udara podrhtava.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime