NASTAVAK SUĐENJA BANDIĆU “Ne teretite gradonačelnika, ja radim i za Crkvu”

"Bilo mi je teško prva dva mjeseca nakon posla, a onda sam sve zaboravio. Ja se za tih 142 tisuće kuna ne želim povlačiti po sudu"

U nastavku suđenja Milanu Bandiću, Ivici Lovriću i Zdenki Palac u aferi Štandovi svjedočio je Vinko Markulin, vlasnik tiskare Grafika Markulin.


Njegova tiskara je, naime, otisnula letke za referendumsku inicijativu “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom” koju je organizirala udruga U ime obitelji Željke Markić, piše Index.hr.

Tiskanje nikada nije plaćeno, a čini se da vlasnika tiskare za to više nije ni briga.

“Molim vas da ni optužene ni Grad Zagreb ne teretite za taj novac. Da me je udruga U ime obitelji pitala da ih sponzoriram, ja bih ih i sponzorirao. Na koncu radim i za Crkvu”, rekao je Markulin na kraju svog svjedočenja. Ipak, iako sad tvrdi da ga taj novac ne zanima, Markulin je svojedobno pokrenuo tužbu protiv udruge U ime obitelji. No od tužbe je odustao kada mu je odvjetnik rekao da se vjerojatno neće naplatiti jer je riječ o udruzi koja nema novca.

“Bilo mi je teško prva dva mjeseca nakon posla, a onda sam sve zaboravio. Ja se za tih 142 tisuće kuna ne želim povlačiti po sudu”, rekao je Markulin.

“I sada više radimo na riječ nego na ugovor”Vlasnik tiskare je svjedočio da su njegovi podređeni pogreškom poslali račun i Gradu Zagrebu.

“Nikada nije bilo nikakvog ugovora ni narudžbenice, pa nismo imali ni temelja Gradu poslati račun. I sada više radimo na riječ, nego na ugovor. Bilo je rečeno da će se sve papirnato riješiti kada odradimo posao jer je rok bio samo tri dana”, rekao je Markulin.Međutim, za vrijeme ispitivanja u USKOK-u rekao je da je naredio tajnici da žurno pošalje ponudu na ruke Ivici Lovriću, tadašnjem gradskom pročelniku za obrazovanje, te da je iz mailova bilo vidljivo da se radi o poslu za Grad Zagreb te da zato nije tražio nikakva jamstva za plaćanje. Na sudu je pak svjedočio da je tajnica ime Ivice Lovrića doznala od neke osobe s kojom je dogovarala posao.

Posao nije plaćen ni Borisu Maleševiću preko čije tvrtke je dogovarano tiskanje jumbo plakata i snimanje radijskog spota, javlja Index.hr.

“Zvao me Ivica Lovrić i rekao da će se sve riješiti, ali uskoro je uhićen. Trošak je bio dvadesetak tisuća kuna, a ja sam poslao fakturu udruzi U ime obitelji”, rekao je Malešević tvrdeći da je iz prepiske bilo vidljivo da su oni pravi naručitelji posla.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime