Naše muke napunile amfiteatar Doma mladih unatoč lošem vremenu

Danas se održava i tradicionalna Pričiginova Burza pročitanih knjiga pod motom "Knjige na vagu, knjige na metre"

Split 220318. Treca vecer Pricigina

Splitski autori su unatoč lošem vremenu u amfiteatru Doma mladih okupili brojnu publiku.
Pod moderatorskom palicom Nebojše Lujanovića, pričalo se na temu ‘Naši meštri – priče o neuvaženim reklamacijama’. Ivica Ivanišević pričao je kako nigdje ne prolaze reklamacije, pa tako ni kod svećenika. Na njegov pokušaj reklamacije blagoslova kuće, radi teške operacije, dočekan je riječima: „Božja volja!“ Živko Skračić objasnio je kako su za sva velika otkrića zapravo zaslužni meštri: od Einsteinove teorije relativnosti pa do Freudove psihoanalize. Vedran Limić pripovijedao je o spremanju ručka za meštra, a Dragan Markovina podijelio je crticu iz svoje desetogodišnje meštarske karijere.
Eda Vujević povukla je paralele između pravog muškarca i pravog meštra. Svi pravi meštri, kao i pravi muškarci odreda su zauzeti. Tonka Alujević pričala je o glavnom meštru u svojoj obitelji – svojoj majci koja joj je prištekala bivšeg muža na struju.


Drugi program večeri održao se kavani hotela Bellevue gdje je Renato Baretić pričao s poznatom hrvatskom glumicom Ksenijom Marinković u autorskoj večeri pod nazivom ‘Žena, majka, glumica’.

Večeras, četvrti dan festivala počinje nešto ranije, u 19:30 sati u Domu mladih. Pričigin će ugostiti autore iz susjedne države u programu Država gost – Bosna i Hercegovina (‘To nema nigdje na svijetu’). Pripovijedat će Nenad Veličković, Damir Nikšić, Elvedin Nezirović, Marko Tomaš, Mustafa Zvizdić, a program će moderirati Emir Imamović Pirke. Pričigin se nastavlja u kavani hotela Bellevue gdje će se održati hommage Predragu Luciću
na temu ‘Vijesti iz budućnosti’. O Predragu će pričati Boris Dežulović, Emir Imamović Pirke, Marko Tomaš, Nenad Veličković, Goran Vojnović, a program moderira Kruno Lokotar.

Danas se održava i tradicionalna Pričiginova Burza pročitanih knjiga pod motom “Knjige na vagu, knjige na metre” – koliko knjiga donesete, najviše toliko možete i odnijeti. Sve knjige koje preostanu na štandu i ove godine će se donirati knjižnici. Pozvani su svi ljubitelji i vlasnici knjižnih primjeraka da ponesu odabrane – one od kojih se mogu i žele odvojiti da tijekom dana prošetaju do kavane Semafor i pridruže se akciji.

Na sve programe festivala, ulaz je slobodan.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0