Prošlog vikenda izvijestili smo o postavljanju kamera u Košutama kod Trlja na cesti D-60, te na jadranskoj magistrali u Podgori, kod skretanja za Čaklje.

VEZANI SADRŽAJ:

S obzirom na najavljena postavljanja novih kamera za nadzor prometa, poslali smo upit Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj vezano uz lokacije na kojima se na ovaj način trenutnu obavlja nadzor prometa.

– Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske postavljeno ukupno 7 kućišta za nove kamere za nadzor brzine, i to u Seget Vranjici, Splitu (ulica Kralja Stjepana Držislava), Dućama, Ruskamenu, Podgori, Vinjanima Donjim i Košutama.

Trenutno raspolažemo s ukupno 3 kamere, koje nadziru promet u oba smjera, a osim nepropisne brzine, imaju mogućnost zabilježiti i druge prekršaje (nekorištenje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, nepropisno pretjecanje). Lokacije kamera mijenjaju se nakon proteka određenog perioda, ovisno o potrebi, te se sukladno tome postavljaju u kućišta na spomenutim lokacijama – navodi policija.

Dodaju da se osim navedenih novih kamera, koriste se i četiri kamere na nadzor brzine koje su ranije nabavljene, a koje se naizmjenično postavljaju u ukupno 11 kućišta.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime