Kako nam je potvrdila Zrinka Tomičić, glasnogovornica Hrvatskog košarkaškog saveza, Split je danas dobio završnicu košarkaškog Kupa Krešimira Ćosića. Tako će pred splitskom publikom na Gripama naći osam ponajboljih momčadi koje će igrati od 13. do 16. veljače.

Prvog dana igraju se četvrtfinalni dvoboji, sastat će se Cibona i Adria Oil Škrljevo, Zadar i Bosco, Cedevite i Zabok te Split i Gorica. Polufinalni dvoboji na rasporedu su 14. veljače, a finale Kupa Krešimir Ćosić igra se 16. veljače.

– Ponosni smo i sretni što smo nakon šesnaest godina ponovno domaćini završnice Kupa. KK Split će učiniti sve da ovo izuzetno natjecanje organizira na najvišoj razini, da svim ekipama bude pravi domaćin. Svim sudionicima završnice želimo ugodan boravak u našem gradu i u dvorani na Gripama – rekao je direktor KK Splita Edo Blažević.

– Natječaj je trajao do 17. siječnja u ponoć. Danas je Komisija za natjecanje napisala odluku o dodjeli organizacije završnice košarkaškog kupa Splitu. Košarkaški klub zaprimio je tu odluku danas oko 12 sati.

Početkom sljedećeg tjedna održat će se sastanci KK Splita i vodstva HKS-a kako bi se ušlo u detaljniju organizaciju – potvrdila nam je Tomičić.

Ovo je prvi put nakon 16 godina da je Split domaćin završnice hrvatskog košarkaškog kupa. KK Split će za prolazak među četiri najbolje ekipe morati pobijediti ekipu Gorice.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime