U eko-akciji čišćenja podmorja i priobalja u Podgori i ove je godine uz inicijativu lokalnih entuzijasta i uz organizaciju Udruge sv. Vicenco okupljeno pedeset dvoje volontera čime je obuhvaćeno područje cjelokupnog priobalnog pojasa.
Akcija se odvijala od jutarnjih sati do kasnog popodneva u timovima na pet različitih lokacija; Klokun, Sutikla, centar, lučica i Plišivac, te se čistilo podmorje, plaže i zeleni pojas uz njih.
Uz lokalne stanovnike, sudjelovali su: Birgmaier Sub, DVD Podgora, PŠRD Kanjac, Medora Hotels & Resorts, Vespa klub Podgora, Podgora čistoća, HPD Vitrenik Podgora, TZ Podgora, HGSS Makarska i ronilački klub “Crveno jezero” iz Imotskoga.
Prikupljeno je čak sedam kamiona otpada (mješoviti te opožarena borovina), a iz godine u godinu ga je vidno manje, ne samo zbog podizanja svjesnosti o okolišu, već upravo zbog konstantnog održavanja akcije i brige o vlastitom okruženju. Nadamo se još većem odazivu na idućoj akciji, a do tada – uljepšajte i vi neki mali kutak na našoj planeti, poručili su organizatori.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime