Nakon 13 godina uvodi se aviolinija između Dubrovnika i Budimpešte

Letovi su već dostupni na web stranici LOT-a


Dubrovnik i Budimpešta nakon 13 godina biti će povezani aviolinijom u ljetnom rasporedu letenja. Najavio je to Michal Fijol, komercijalni direktor poljskog LOT-a na aerodromu Liszt Ferenc u Budimpešti gdje je predstavio povećanje postojećih te uvođenje novih letova ove aviokompanije u 2020. godini.


„Cilj nam je daljnje pozicioniranje Hrvatske kao aviodestinacije, a tome će nam uvelike pridonijeti uvođenje direktnog leta između Dubrovnika i Budimpešte nakon 13 godina. Siguran sam kako će ovaj let u našu zemlju privući još veći broj uvijek nam dragih mađarskih gostiju koji se nalaze među top 10 tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako smo u dosadašnjem dijelu godine s mađarskog tržišta ostvarili oko 640 tisuća dolazaka i više od 3,2 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 3 posto.

Linija Budimpešta – Dubrovnik prometovati će nedjeljom, vožnja će trajati 1 sat i 15 minuta, a prvi let najavljen je za 7. lipnja 2020. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa Embraer koji će iz Budimpešte za Dubrovnik kretati u 7:00 sati, dok je polazak iz Dubrovnika za Budimpeštu predviđen istoga dana u 8:55 sati.

Prema sadašnjim planovima LOT-a, ovaj će let biti aktualan do kraja rujna 2020. godine, ali je ostavljena opcija prometovanja tijekom cijelog ljetnog rasporeda letenja. Letovi su već dostupni na web stranici LOT-a.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime