Italija je zabilježila 1907 novih slučajeva koronavirusa u zadnja 24 sata, što je najveći dnevni porast od početka svibnja, priopćilo je ministarstvo zdravstva u petak, dok Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) poziva na globalnu solidarnost a broj zaraženih u svijetu je prešao 30 milijuna, javlja Index.

Još desetero ljudi umrlo je od posljedica virusa.

Sličan porast zabilježen u svibnju

Zadnji put je zabilježen sličan porast dnevnog broja zaraza 1. svibnja, kada je bilo 1965 novih slučajeva.

Od početka pandemije Italija je zabilježila 294.392 slučaja i 35.668 mrtvih.

Broj zaraženih je u porastu zadnjih šest tjedana, navode talijanske zdravstvene vlasti, iako nije toliko visok kao u Španjolskoj ili Francuskoj.

Raste strah od još jedne nekontrolirane epidemije u Italiji, koja je bila teško pogođena novim koronavirusom u veljači.Porast je dijelom posljedica ponovnog otvaranja škola u ponedjeljak nakon šestomjesečne pauze.

WHO traži globalnu solidarnost

Velike sile i dalje ne uspijevaju udružiti napore u borbi s pandemijom, rekao je čelnik WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus u petak, u vrijeme kada je broj zaraženih u svijetu prešao 30 milijuna.

“Velike sile ne rade zajedno”, rekao je Tedros na brifingu za novinare u Ženevi, objašnjavajući svoju glavnu poruku svjetskim čelnicima dok se pripremaju za godišnju Opću skupštinu UN-a koja počinje sljedeći tjedan.

Tedros je rekao da će također apelirati na čelnike na Općoj skupštini da prikupe potrebnih 35 milijardi dolara za ubrzanje razvoja lijekova i cjepiva protiv covida-19.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime