NAJUSPJEŠNIJI SPLITSKI OSNOVCI NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA: “Čestitam vam na uspjehu, ponosni smo!”

Trinaestoro 'veličanstvenih' koji su na županijskim i državnim natjecanjima i smotrama u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje osvojili jedno od prva tri mjesta

Gradonačelnik Ivica Puljak primio je danas u Gradskoj upravi najuspješnije splitske osnovce, njihove mentore i ravnatelje.


– U ime grada na čijem sam čelu, u ime svih naših građana, čestitam vam na uspjehu koji je prvenstveno vaš, a onda i naš – kazao je gradonačelnik Puljak trinaestoro ‘veličanstvenih’ koji su na županijskim i državnim natjecanjima i smotrama u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje osvojili jedno od prva tri mjesta, potvrđujući da Split itekako ima mladost koja je spremna na najveće domete.

Podržavši ih u ambicijama, učenju i ulaganju u znanje, gradonačelnik Puljak podvukao je bezrezervnu podršku Grada njima, njihovim mentorima i ravnateljima kojima svakako pripada dio zasluga za ove velike i važne uspjehe.

– Znamo koliko truda, vremena i energije stoji iza vašeg uspjeha. Mi to cijenimo i vidimo. Stajat ćemo iza i uz vas na vašem putu da i dalje budete najbolji, poručio im je gradonačelnik poželjevši da među njima bude što više znanstvenika.

– To je zaista najbolji posao na svijetu u kojem postajete građani svijeta, jer znanje pripada cijelom svijetu – kazao je gradonačelnik Puljak koji je najuspješnijim splitskim osnovcima i njihovim mentorima ovom prigodom uručio simbolične poklone.

U ime nagrađenih učenika, zahvalu Gradu i gradonačelniku uputila je državna prvakinja u biologiji, učenica osmog razreda OŠ Marjan, Nina Grubišić.


– Drago nam je da je ovoliko puno učenika iz Splita i unatoč koroni postiglo izvrsne rezultate – kazala je Nina potvrdivši da upornosti, trudu i ambiciji nikakve prepreke ne mogu stati na put.

Ovo su najuspješniji splitski osnovci u školskoj 2020/21. godini:Lav Mlinar, učenik 4. razreda OŠ Manuš, 1. mjesto na Županijskom natjecanju iz matematike, mentorica Marijana Pribudić

Nina Grubišić, učenica 8. razreda OŠ Marjan, državna prvakinja u biologiji, mentorica Anthea Paut

Roko Vučetić, učenik 7. razreda OŠ Mertojak državni prvak iz povijesti, mentorica Ivana Ujević

Larissa Muracchioli učenica 8. razreda OŠ Plokite, državna prvakinja u talijanskom, mentorica Marina Šajn

Domagoj Barišin, učenik 8. razreda OŠ Pojišan, 3. mjesto na državnom natjecanju u talijanskom jeziku i 3. mjesto u geografiji, mentorica Jagoda Gudić i mentor Josip Ančić

Aldin Tosuni, učenik 5. razreda OŠ Spinut, treći na državnom natjecanju u islamskom vjeronauku, mentorica Suada Hadžić

Lucija Repušić, učenica 8 razreda OŠ Split 3, 2. mjesto na državnom natjecanju u njemačkom jeziku, mentorica Silvija Sinovčić

Marin Mandić, učenik 8 razreda OŠ Srinjine 3. mjesto na državnom natjecanju u geografiji, mentor Mate Dedić

Hana Erceg, učenica 8. razreda OŠ Visoka, 3. mjesto na državnom debatnom natjecanju, mentorica Zdenka Biliškov

Mia Filipović, učenica 6. razreda OŠ Visoka , 2. mjesto na državnom natjecanju u informatici, mentorica Ksenija Perišić

Luce Tičinović, učenica 7. razreda OŠ Žnjan-Pazdigrad, 2. mjesto na državnom natjecanju u tehničkoj kulturi – obrada materijala, mentorica Nataša Zvonar

Luka Bakota, učenik 8. razreda OŠ Žnjan-Pazdigrad, 2. mjesto na državnom natjecanju u tehničkoj kulturi – elektrotehnika, mentorica Nataša Zvonar.

Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime