Dragi čitatelji portala DalmacijaDanas,

nadam se kako ste pratili moje kolumne kojih je do sada objavljeno šezdesetak. Cijelo to vrijeme sam paralelno pisao škrabotine o svome životu. Lijepe, ali i teške trenutke, stepenice, ali i strmine uspjeha u privatnom životu i u klubu. Taj drugi dio teksta nisam bio siguran da li da objavim ili ne jer sadrži mnogo stvari iz mog života koje nisam bio siguran želim li da svi znaju. A onda mi se rodila želja da sa svima podijelim svoje iskustvo i apsurdne situacije koje se pojavljuju kad se boriš za prave stvari, ali nakon kojih sve dođe na svoje.

Sportska akademija Sparta Split je priča o uspjehu. Priča koja dokazuje da ako imaš dobru ekipu da možeš sve bez obzira na okolnosti, samo ako si uporan kao bizon.

To je akademija koja je nastala na ulici, u kojoj su djeca gurala plastičnu bocu umjesto lopte, a danas za nju zna cijela Dalmacija. Bavimo se prvim sportskim koracima za djecu već od druge godine te s djecom prolazimo dvadesetak sportova kroz igru, pjesmu i zabavu. Testiramo, usmjeravamo i stvaramo ljubav prema sportu već u najranijoj dobi.  Smatramo da ne treba prerano krenuti s natjecanjima i da treba učiti kroz igru i igrati se kroz učenje za potpuni višestruki psihofizički razvoj.

Shvatili smo koliko je svaki čovjek bitan, a ako smo mi otvoreni prema drugima da će i drugi biti prema nama. Shvatili smo moć obitelji i da ljubav nije samo gledanje u oči nego gledanje u istom smjeru. Shvatili smo da više vrijede pravi prijatelji od bilo kojeg kapitala.
Siguran sam da će vam priče o Sparti biti zanimljive jer to su priče o životu mene koji više nisam imao što izgubiti i koga je žena dovela u “normalu”. Kad sam dobio stabilnost i nekoga tko vjeruje u mene sve ostalo se pridodalo. Daleko sam od nekog instant poslovnog uspjeha. Još vraćam kredite, još sam podstanar, još nemam sve što poželim. Međutim, uspješan sam jer radim posao koji volim i svakodnevno dobivam potvrdu da sam na dobrom putu. Uspješan sam jer imam mnoštvo ljudi koji nas podržavaju i koji vjeruju u nas. Uspješan sam jer sam dobio priliku da radim s mladima i na taj način sporije starim.

Uspješan sam jer sam stekao povjerenje brojnih roditelja koji su mi dali na povjerenje zdravlje svojih najmilijih.
Kroz “Priče o Sparti” proći ćemo sve i nadam se da će vam se svidjeti kako bih mogao pisati još više. To su, na kraju, priče svakoga od nas. Svatko ima neku svoju Spartu, neki svoj san. Netko ga je ostvario, netko ga ostvaruje, a netko se tek sprema ostvariti ga. Nadam se da će ove priče poslužiti kao inspiracija i poticaj da se ne odustaje nego, za dobar cilj, uvijek hrabro hoda naprijed.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime