Kao i prethodnih tako će se  i ovog  vikenda  na području  Policijske uprave splitsko -dalmatinske  provodit  pojačane aktivnosti u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

Aktivnosti će se usmjeriti  na sprječavanje i sankcioniranje  najtežih prekršaja  kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa nepropisne uporabe mobitela, te drugih  teških prekršaja, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće.

Isto tako 7. siječnja 2019. od 13 do 17 sati na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske provesti će se akcija „Faktori rizika“ u kojoj će se isto zahvaćati prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, te nepropisne uporabe mobitela u vožnji.

– Sve sudionike u prometu podsjećamo na obvezu poštivanja odredbi Zakona o
sigurnosti prometa na cestama, te ih pozivamo da se pridržavaju prometnih propisa i da odgovornim ponašanjem doprinosu povećanju razine sigurnosti u cestovnom prometu. Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge! – rekli su iz PU Splitsko – dalmatinske.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime