Ogromne štete izazvalo je nevrijeme koje je sinoć zahvatilo Dalmaciju.

Kako smo doznali u Centru 112, u petak navečer zaprimljen je rekordan broj poziva građana ovog ljeta. Nagli dolazak nevremena iznenadio je mnoge, tim više jer se u niti jednom upozorenju nije nagovještavala mogućnost udara vjetra iznad 100 km/h. Ne samo da su se dogodili udari preko 100 km/h, nego je u okolici Splita bilo udara do 148 km/h.

Na širem splitskom području najviše stabala je srušeno na području Solina. Brojna stabla pala su na prometnice, na parkirališta, a neka od njih su oštetila i automobile.

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru zaprimila je više od 130 dojava o raznim nasukavanjima diljem obale, a čitateljica iz Vranjica nam je poslala fotografije i dojavu da se u Ininom punilištu u Solinu odvezao tanker te da je gorivo iscurilo u more.

– U Vranjicu ne možemo otvoriti prozore od smrada benzina, a kolika je šteta u moru, vidjet ćemo sutra.

Iz DVD-a Kaštel Gomilica su potvrdili da su zaprimili više dojava o ovome i da su na terenu od 9 sati jutros. Tu će i ostati dok god bude potrebno.Kontaktirali smo i policiju, nakon čega ćemo javnost obavijestiti još detaljnije o ovom slučaju.