Saslušanjem Ante Tonkovića i Bojana Ivoševića, u ponedjeljak je zaključen postupak protiv supružnika Tonković koji se pred splitskim Prekršajnim sudom vodi po optužnom prijedlogu splitske policije zbog remećenja reda i mira.

Supružnike se tereti za točku 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Tim člankom propisana je novčana kazna u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 350 DEM ili kazna zatvora do 30 dana.

Doznajemo da su se na današnjem ročištu pregledavali prijenosi uživo koje je za vrijeme incidenta u subotu imao sam Bojan Ivošević na svojoj Facebook stranici Dnevna doza splitskog nereda, ali i LIVE koji je novinar Damir Petranović imao na Facebook stranici Tportala.

Svoj nedolazak na današnje ročište opravdala je Alena Tonković.

Supružnici Tonković bili su privedeni na Prekršajni sud u Splitu prošle subote nakon incidenta na Matejušci gdje je inicijativa “Dnevna doza splitskog nereda” organizirala događaj dodjele nagrade novinarima koji su pisali o splitskom komunalnom neredu. Verbalno su tada napadnuti Bojan Ivošević i Dalibor Popovič iz GIST-a. Događaj su popratili gotovo svi lokalni i pokoji državni medij.

Presuda se očekuje do kraja tjedna.
Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime