Obližnji stanari javili su da dvije žene već nekih mjesec dana žive na manjem parkiralištu pored Osnovne škole Pojišan u Splitu. Dakle, na ulici. Požalili su se i kako se od njih povremeno širi nesnosan smrad, a komunalno redarstvo ne reagira, dok se na telefon Gradskog kotara Bačvice nitko ne javlja.

“Ne znam kome bi se obratila, uopće ne znam u čijoj je ovo nadležnosti. S obzirom da nitko ništa nije poduzeo, vjerojatno u ničijoj”, napisala je čitateljica Indexa koja nije htjela da joj se spomene ime u tekstu.

Novinar je otišao tamo. Smrad se nije osjetio, a među gomilom torbi i vreća ispunjenih tko zna čime, zatečena je žena crvene kovrčave kose. Sjedila je i u ruci držala uzicu na čijem je kraju spavao simpatični pas u kartonskoj kutiji. Kad joj je novinar rekao zašto je došao, nije bila raspoložena za razgovor. Tvrdila je da tu, među silnim stvarima, nitko ne živi, da sve što vidimo u vrećicama pripada “jednoj curi, prije je tu živjela, a sad će ići dalje”.

Indexova sugovornica dvaput je dodala da joj “novinari ne trebaju”, a kada joj je novinar rekao da se susjedi žale da tu već mjesec dana žive, odgovorila je: “Možete bacit pola od onog šta susjedi kažu.”

Tu je negdje završio razgovor, a sada bi trebalo uslijediti očitovanje Centra za socijalnu skrb, ali ga nema. Nazvani su, no osim operatera na centrali, nitko drugi se nije čuo.