11:10 – Vanda Plazonić objavila je detalje nasilnog odvođenja djeteta od strane oca.

– Dragi ljudi, dijete se otimalo, urlikalo, otac ga je čupao za glavu i noge!
Mali mu je govorio “Umrit ću zbog tebe!”, a on ga čupa i vuče. Mali urliče kroz portun, baca se, opire se, zapomaže “ne radite mi toooooooo”, a doktorica izjavljuje da zapreka nema i daje nalog da se malog iščupa.  Na to ga izvršitelj s ocem čupa za noge, ruke, glavu!
Čupali su ga iz kreveta, a nakon toga dok se otimao i držao za majku. Pozlilo je majci i didi, teta je privedena.

Što da vam kažem ljudi? Što reći? Gamadi jedna, dao bog da vas proganjalo svaki dan gamadi jedna.  Doktorica, izvršitelj…. zlo! Odvjetnik je odbio potpisati zapisnik jer je očito da se krše djetetova prava, da se dijete čupalo i protivilo, jasno je govorilo svoje želje i imamo sve na snimkama! – napisala je Plazonić u grupi Spasimo malog Cesare, a u komentarima se pojavio i video nasilnog ubacivanja djeteta u automobil od strane oca.

Kontaktirali smo i odvjetnika Nine Kuluz, Mišu Živaljića, koji kaže da se danas sramimo svi zbog jednog dječaka koji nije želio otići tamo gdje ga vode ali ga nitko nije mogao čuti.

– Ovrha je dovršena. Dijete je na putu za Italiju. Nažalost nismo dorasli zaštiti dječjih a time i ljudskih prava u Republici Hrvatskoj. Nemamo kvalitetan ovršni i obiteljski zakon ni Pravilnik o provođenju ovrhe. Djeca nisu putni koferi a niti slične pokretnine a u našem zakonodavstvu još jesu. Prihvatili smo EU a zadržali zakone iz doba Mletačke Republike. Sramimo se danas svi zbog jednog dječaka koji nije želio otići tamo gdje ga vode ali ga nitko nije mogao čuti. – kazao je Živaljić.

 10:45 – Otac je odveo malog Cesarea u Italiju.Obiteljski prijatelji kažu da je odveden nasilno.  Prosvjednici su nakratko uspjeli blokirati ulicu, ali policija je brzo reagirala.

Dogodio se manji incident s policijom. Dječakov djed je pokušao proći do zgrade, ali policija nije odmah prepoznala o kome se radi pa su ga pokušali spriječiti. Na to su skočili prosvjednici, a policija je pustila čovjeka da prođe kad su shvatili tko je.

10:28 – Otac je odveo dječaka te su ušli u automobil. Prosvjednici su blokirali izlaz iz ulice, pa otac s dječakom čeka u automobilu.

10:10 – Policija je zbog neovlaštenog snimanja privela tetu 9-godišnjeg Cesarea, Vanju Kuluz. Kako se doznaje ona je za vrijeme pregleda dječaka snimala, dok je on uznemiren događajem vikao da želi ostati. O svemu je izvijestila prijateljica majke Vanda Plazonić.

– Vanja je privedena zbog neovlaštenog snimanja! Zamislite gamadi!!! Ne smije snimati kako joj muče nećaka! Da se slučajno ne bi saznalo da se mali otimao, bacao, urlikao i preklinjao da ga ostave na miru. – napisala je i pozvala sve da stanu na cestu i spriječe odvođenje dječaka.

Prosvjednici su sjeli na cestu i blokirali izlaz. Viču ‘Priziv savjesti’, te ‘Danas Cesare, sutra Duje’.

09:55 – Pred zgradu dječaka stiglo je vozilo s diplomatskim tablicama, a kako se doznaje tu je i otac dječaka. Dječaka će pregledati medicinski tim, a pred zgradom je i vozilo Hitne medicinske pomoći.

U Facebook grupi podrške majci Nini Kuluz “Spasimo malog Cesarea” prijateljica majke Vanda Plazonić objavila je poruku kako se trenutno odvija prava drama s dječakom.

-Dječak urliče i zapomaže, urliče “pustite me na miru” “želim ostati ovdje” “gubite seeeeee”, jeca i urliče bez prestanka, a oni ga uporno obrađuju.
Miču mamu da nije tu, žele biti sami s njim i ne daju mu mira već pola sata.
Jadno dijete, koju traumu mu rade! Još ništa ne znamo, budite tu, ne daju mu mira. – objavila je prijateljica majke.

Stigla je i vijest da je Cesare odveden, a prosvjednici su stali na križanje te će na taj način pokušati spriječiti odlazak dok su policajci pojačali svoje snage.

RANIJE OBJAVLJENO:

Za danas je zakazana ovrha nad 9-godišnjim Cesareom kojeg bi se trebalo oduzeti od majke Nine Kuluz i predati ocu Alessandru Avenattiju u Italiju. Nakon dvije propale ovrhe ovog puta institucije su pripremile teren da dijete predaju ocu, pa su tako oko zgrade jake policijske snage napravile prsten i spriječile prosvjednike da se približe zgradi.

Stotinjak prosvjednika stalo je nekoliko stotina metara od zgrade u kojoj žive majka i dječak.

– Koliko policije na jedno malo dijete. Nije mi jasno kako mogu ovo raditi oni koji sami imaju djecu. Činjenica je da taj otac ne želi biti otac, s dječakom je proveo samo četiri dana, on želi da mu se dijete isporuči kao paket, a ne da je on živo biće koje ima osjećaje. Nina danas poslijepodne mora u Italiju. Ovo je prestrašno, ne mogu niti zamisliti da bi netko mogao otrgnuti dijete iz majčinog zagrljaja. Cijelu noć nije spavao, strašno. Mogu jedino apelirati na sutkinju i liječnika da ne naprave ovom djetetu oni što ne bi napravili svom – kazala je obiteljska prijateljica Anđela Šustić danas iz grupe prosvjednika.