Sve je veći broj zaraženih s proslave i promocije knjige u Gornjoj Jelenskoj kod Popovače u Moslavini, prenosi Index.hr.

Ondje su, naime, 25. rujna održane promocija knjige u Društvenom domu i proslava 10. godišnjice lokalnog KUD-a, a prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, na tom je događaju bilo prisutno 140 ljudi.

Dosad je testirano 116 ljudi, od čega je čak njih 90 pozitivno.

Na proslavi bio i HDZ-ov šef stožera. HDZ-ov župan tvrdi da su se poštovale mjere

Na proslavi obljetnice KUD-a i na promociji knjige, na kojoj gotovo nitko nije nosio masku iako je bila u zatvorenom, bio je nazočan i načelnik Županijskog stožera i zamjenik sisačko-moslavačkog župana, HDZ-ov Roman Rosavec, koji je sada u samoizolaciji.

Prisutnost šefa stožera na proslavi komentirao je župan Ivo Žinić, također HDZ-ovac.

“Na tom događaju je bio i načelnik stožera Roman Rosavec, dožupan, koji je testiran i negativan je. Za vrijeme skupa pridržavalo se epidemioloških mjera, svih koje su propisane, a izgleda da je nakon njegovog odlaska ostalo još dosta ljudi na druženju i od tada je krenulo širenje covida-19. Još ispitujemo otkud je virus došao na područje Gornje Jelenske”, rekao je Žinić najavljujući kako će, kao zamjenik načelnika, sazvati izvanrednu sjednicu stožera.Uvedene stroge mjere za Popovaču

Zbog širenja zaraze u Popovači su uvedene nove mjere.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime