Na Netflixu je počelo prikazivanje serije snimane u Glini: kritičari su podijeljeni u mišljenjima

Od serije se puno očekivalo


Na Netflixu je počelo prikazivanje serije „Tribes of Europa”, i za sada ima poprilično polarizirane kritike, filmskim se kritičarima ili jako sviđa, ili im se nije svidjelo nimalo.


Prosjek na IMDb-u je 6,6 od 10, što i nije previsoko. Podsjetimo, riječ je o seriji koja je izazvala pozornost naše javnosti jer je dio sniman u Glini, 2019. godine, prije potresa. U seriji je grad Glina poslužio kao scenografija za distopiju, gdje oklopna vozila prolaze pokraj napuštenih kuća. Također, u više se navrata pojavljuje i skoro potpuno devastiran spomenik Vojina Bakića na Petrovoj gori, donosi Jutarnji list.

Od serije se inače puno očekivalo jer su njezini producenti hvaljene njemačke serije „Dark”. Osim u Hrvatskoj, dio je serije sniman i u Češkoj. Radnja se zbiva 2074. godine, a naslov ukazuje na to da je Europa podijeljena na mnoge plemenske države koje se međusobno bore. Odnosno, nakon globalne katastrofe, ono što je od Europe ostalo razbijeno je u bezbroj mikrodržava s nekoliko takozvanih “plemena” koja se bore za dominaciju nad kontinentom. Navodno im je jedna od inspiracija bio Brexit. Dvojica braće i jedna sestra, Kiano, Liv i Elja, preživjeli su ovu katastrofu i našli su se usred ovog krvavog rata.

U glavnim su ulogama glumci mlađe generacije Emilio SakrayaHenriette Confurius i David Ali Rashed. Scenarist je i redatelj 38-godišnji Philipp Koch (koji u svoju redateljsku biografiju upisuje “Play” i “Picco”), dok su Quirin Berg i Max Wiedemann izvršni producenti.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime