Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u četvrtak je komentirao novi slučaj zaraze na otoku Braču.

– Pacijent se liječio u Splitu, vratio se u Nerežišća. Više osoba ga je posjetilo kući, a od tih osoba je jedna pozitivna. Pacijent je premješten u dom na Braču. Iz predostrožnosti je uzeto 40-ak briseva.

Danas smo imali prvog potvrđenog zaraženog, a u međuvremenu je došao test za drugog iz Pučišća. Epidemiolozi su odmah odradili svoj posao – kazao je Capak.

“Može se dogoditi da nitko do 40 ne bude pozitivan, a može i da ih je velik broj”

Tijekom dana zaprimili smo dosta upita čitatelja s Brača znaju li se rezultati testiranja, a bilo je čak i poruka koje su podsjećale na stanje kakvo je vladalo u Splitu krajem ožujka. Zbog svega smo kontaktirali članicu Stožera civilne zaštite otoka Brača, Ivanu Marković.

– Ništa se ne zna dok ne stignu rezultati. Može se dogoditi da nitko do 40 ne bude pozitivan, a može i da ih je velik broj. Rezultati se očekuju tijekom petka. Svi kontakti su stavljeni u samoizolaciju. Sam je Capak izjavio da je jedna osoba bila u bolnicu, na odjelu koji je bio zaražen virusom – kazala je Marković za Dalmacija Danas.

Napomenula je da vozilo epidemiološke službe je došlo na Brač da ljudi ne moraju putovati u Split.

– Uzeti su svi uzorci bliskih kontakata osoba koje imaju simptome, koji nemaju simptome, više je skupina koje su se testirali.

Epidemiolog se vratio na Brač

Na kraju je rekla:

– Panici svakako nema mjesta jer su poduzete sve radnje. Naš epidemiolog, koji je inače bio raspoređen u Splitu, vraćen je na otok gdje je odradio svoj posao. Svi su testirani, stavljeni u samoizolaciju i čekamo što će se desiti. Sigurno nitko ne šeta okolo, a da to ne bi smio – zaključuje gradonačelnica.

Otoka Brač ima 8 lokalnih stožera, ali je cijeli otok organiziran u jedan krizni stožer.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime