Na blagdan sv. Lucije solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević posjetio štićenike Domu za štićenike s posebnim potrebama.

“Danas je blagdan sv. Lucije, zaštitnice slijepih (tjelesno i duhovno), krojača i kovača, kršćanske mučenice koja je zagovorom za ozdravljenje spasila svoju majku od teške bolesti. Tradicionalno sam posjetio samostan sv. Rafaela Arkanđela i Dom za štićenike s posebnim potrebama o kojima skrbe Služavke Malog Isusa.

Današnji samostan, čije ime Rafael ujedno znači i “lijek Božji”, podigle su 1940., u njemu su imale dječje zabavište te djevojkama držale pouke krojenja i šivanja, a 11 godina poslije u samostan počele primati duševno zaostalu djecu. Samostan je obnovljen 2007. godine.

Uživao sam u druženju sa sestrama i štićenicima, kojima materijalno pomažemo tokom cijele godine, a kojima sam ovom prilikom donio osnovne potrepštine i slatkiše. Oni su me, kao i uvijek, dočekali pjesmom i veseljem.

Drage sugrađanke i sugrađani, iako nam valja brinuti o potrebitima tokom cijele godine, pozivam i vas da nađete vrijeme te svojim poznanicima s posebnim potrebama, djeci i odraslima, njihovim njegovateljicama i njegovateljima pokušate posebno uljepšati ove blagdane.

Njihov osmijeh i zahvalnost, ljubav, su najveći dar koji možete primiti ovog Božića” – objavio je solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime