U subotu je na brodu Polaris predstavljena drugačija mapa Splita – MyMap Split. Predstavnici medija i podržavatelji projekta imali su priliku premijerno vidjeti prvu mapu Splita koja nudi informacije o pristupačnosti lokacija osobama s invaliditetom, ali i kroz duhovite i informativne natuknice na engleskom jeziku opisuje gotovo stotinu lokacija koje opisuju život grada.

– S jedne strane ova mapa je doprinos Info zone ponudi splitskog turizma. Kao i s našim online kalendarom događanja na portalu infozona.hr, smatramo da s mapom koja će ponuditi puno više informacija od adresa muzeja i galerija popunjavamo veliku prazninu u sadržaju splitske turističke ponude. S druge strane, važno nam je da je ovo projekt na kojem su gotovo u potpunosti radili mladi koji su kroz projekt učili o svom gradu, osvještavali potrebe osoba s invaliditetom, stjecali nova poznanstva i razvijali i prepoznavali svoje interese i talente. Projektni tim sam je osmišljavao sadržaj, ali i brinuo o financiranju projekta i promociji mape pa su tako sami dogovorili i podršku Dalmacijavina i ženske klape Marjanke na subotnjem predstavljanju mape – objasnio je Goran Biličić, predsjednik Info zone, ističući da su kroz timski rad, mladi potpuno različitih interesa i đireva, realizirali odličan projekt i sigurno su bogatiji za nova iskustva, znanja i poznanstva.

U četvrtak, 18. travnja, u 19 sati u Klubu Zona održat će se svojevrsni talk show i prva kopnena promocija mape. Tim koji je radio na mapi prepričat će anegdote o stvaranju mape i otkriti detalje koji će drugačiju mapu učiniti još posebnijom. Ne propustite druženje i ugrabite svoj primjerak mape!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime