Muškarac (37) umro od Covida: ‘Virus je nepredvidiv, kod nekih imunološki odgovor nije dobar’

Nije bolovao ni od jedne konkretne ni kronične bolesti


U Kliničkom bolničkom centru u Osijeku proteklog je dana zbog Covida-19 preminulo pet ljudi no, među njima je i dvoje mladih ljudi. Radi se o ženi iz Osijeka koja je imala 39 godina i muškarcu, također iz Osijeka, koji je imao 37 godina.


Prema onome što su rekli za 24 sata u KBC Osijek žena zaražena Covidom-19 imala je teški oblik zloćudne bolesti sa kojom se od ranije borila i već samim time bila je u rizičnoj skupini pacijenata, dok je muškarac od 37 godina bio zdrav, odnosno nije bolovao ni od jedne konkretne ni kronične bolesti.

On je duže vrijeme bio u osječkoj bolnici, otkako je zaražen, i čim je dospio u fazu da mu treba respirator liječnicima je postalo jasno da će njegovo stanje biti izuzetno teško jer tijelo naprosto nije dalo adekvatan imunološki odgovor na zarazu Covidom-19.

– Virus Covida je nepredvidiv i u tijelu zaražene osobe se tako i ponaša. Dio zaraženih naprosto krivo imunološki odgovara, ili premalo ili prejako, zbog čega neki gotovo da i nemaju simptome, a neki preminu uslijed svog narušenog imuniteta. Svaka osoba sa normalnim imunološkim odgovorom zarazu će proći uz manje smetnje – kazao je doc. dr. sc. Krunoslav Šego, pomoćnik ravnatelja osječkog KBC.

Neslužbeno se doznaje da je preminuli muškarac imao problema sa viškom kilograma, ali da je Covid službeno zaveden kao dijagnoza od koje je umro.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
3
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
45
Grrr
11
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime