Sutra u 10 sati ujutro kreće 3. Rotary Moto Rally Plus (RMRP) i to s gata Lučke kapetanije na splitskoj Rivi.

Ovoga puta sva prikupljena sredstva su namijenili udruzi sv. Bartolomej iz Knina i očekuju više prijavljenih sudionika nego protekle dvije godine. Glavni pokretač akcije i član Rotary zajednice, Željan Rakela, kaže nam da je ove godine lakše jer su njihova humanitarna nastojanja prepoznali mnogi sponzori, donatori i ljudi dobroga srca koji koriste svaku priliku i pomažu potrebitima.

– Mi smo ovo putovanje shvatili kao misiju s ciljem podizanja svijesti o važnosti dobrotvornog djelovanja. Tome je Rotary zajednica posvećena. Start Rallyja je u Splitu 9.5. i prva postaja je u Kninu da bi pozdravili naše štićenike iz udruge sv. Bartolomej i senzibilizirali što veći broj građana da se donacijom uključe u akciju.

Sve motoriste pozivamo da se priključe, cijena kotizacije je simbolična, a ruta i događanja bogati i nezaboravni.

Svake godine trudimo se obogatiti program Rallyja tako da ćemo na ovoj ruti posjetiti brojne zanimljive lokacije kao što su Muzej čipke i soli na Pagu, dvorac Trakošćan, akvarij u Karlovcu, tvrđava Nehaj u Senju. Sve lokacije se obilaze uz prisustvo turističkih vodiča, a prisustvovat ćemo besplatnim koncertima (Little sister na Pagu i Psihomodo Pop u Varaždinu), uživati u vožnji po pisti na Grobniku, u osjećaju zajedništva te degustacijama lokalnih specijaliteta koji nas tradicionalno dočekuju na svim postajama gdje se zaustavljamo. Taj osjećaj znaju samo istinski zaljubljenici u motoristički sport! – kaže nam Rakela.

Uz Rotary Club Split Plus, u akciju su uključeni RC Kaštela, RC Zadar, RC Prelog i RC Varaždin 1181 te motoklubovi BMW Dalmacija, BMW MK Varaždin, BMW MK Karlovac, MK Vuk Samotnjak, MK Barokeri, MKMountain Riders, MK Paška Bura I IFMR Croatia bez čije pomoći akciju ne bi bilo moguće organizirati.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime